Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

ŽUPAN OBČINE GORNJA RADGONA OBISKAL ENOTO VRTCA NEGOVA

0 Komentarji
910
23 feb 2017

Župan občine Gornja Radgona obiskal enoto vrtca Negova
Zimski čas je čas, ki ni najbolj ugoden za živali v naravi. Medtem, ko se mi lahko oblečemo v topla oblačila in se grejemo ob kaminu, so živali velikokrat prepuščene same sebi,  še posebno če zemljo prekrije snežna odeja.
V Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona, enota Negova, smo se veliko pogovarjali o živalih v zimskem času, iskali razne rešitve, ter razmišljali na kakšen način bi pomagali živalim pozimi. Izvajali smo razne dejavnosti namenjene skrbi za živali. Za osnovni cilj smo si zadali privzgajanje in pridobivanje vrednot za varovanje okolja ter seznanitev otrok s pravilnim odnosom do okolja, pri čemer smo strokovne delavke otrokom za zgled. Dejavnosti smo izvajali v igralnici ter na igrišču vrtca. V akcijo »Pomagajmo živalim« smo vključili tudi starše, ki so k skrbi za živali pripomogli tako, da so prinašali v vrtec razna semena in ptičje krmilnice. Le-te smo skupaj z otroci namestili okrog vrtca ter vanje nasuli hrano. Iz semen smo zgnetliptičje pogače, katere obešamo na bližnja drevesa.
Želeli smo izvedeti še več oziroma nadgraditi že pridobljeno znanje in izkušnje iz tega področja. Zato smo povabili v goste lovca g. Stanka Rojka, ki je član lovske družine Negova,obenem pa tudi župan občine Gornja Radgona. Z velikim zanosom, veseljem in srčnostjo nam je pripovedoval o svoji naklonjenosti do narave in živali. Otrokom je, na njim razumljiv način, razložil pomen in vlogo lovca v naravi, še posebej pozimi. Zastavljali smo vprašanja mi njemu, in on nam. Manjkala pa ni niti pesem, saj smo jih skupaj zapeli kar nekaj. Otroci so se najbolj razveselili sprehoda do lovske preže in krmišča, kjer smo živalim nastavili hrano. Skupaj smo nasuli hrano tudi ptičkom v krmilnice, ki so nameščene pri vrtcu. V zahvalo za uspešno sodelovanje in čas, ki nam ga je g. župan namenil kljub natrpanem urniku, smo mu podarili grafiko z motivom ptička. Uspešnega sodelovanja si želimo tudi v prihodnje.
Zapisala: Darja Vajngerl, dipl. vzg.

0.0
Zadnja posodobitev: petek 24 februar 2017 19:41
Sorodne Novice: Jesen prišla je spet k nam zares….v enoto Kocljeva 4 Obvestilo - zaprte bodo vse enote Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona Obvestilo o izrednih razmerah - ZAPRTJE VRTCA Sodelovanje z likovnim društvom Gornja Radgona Poskočni muzikanti in Pikapolonica na obisku v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona PRIKAZ SODELOVANJA Z DISPEČERJI, REŠEVALCI IN GASILCI V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA, ENOTA ČR Obisk tetke JESENI in palčka POHAJALČKA v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona, Enota K4 FIT KOLESARJENJE – OTROCI, STARŠI IN ZAPOSLENI VRTCA KOLESARIMO SKUPAJ OKOLJSKI PREGLED VRTCA V OKVIRU PROGRAMA EKOŠOLA NA OBMOČNI REVIJI NASTOPILI DVE FOLKLORNI SKUPINI NAŠEGA VRTCA
lovec vrtec župan

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več