Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

Zgodnje jutranje ure v prazničnem decembru enota K2

0 Komentarji
395
16 dec 2019

Drobne snežinke nas še niso razveselile s svojo belo odejo, ki jo skupaj z otroki nestrpno pričakujemo, si pa zato v zgodnjih jutranjih urah v naši enoti K2 pričaramo lepe prihajajoče praznične trenutke z ustvarjanjem, igro, učenjem skozi igro in s petjem. Trudimo se, da otrokom ponudimo pester izbor dejavnosti, da lahko vsak najde oziroma izbere tisti kotiček, kjer se počuti dobro in domače, kjer lahko uspešno premaga zehanje in zaspanost, ob enem pa dobi zagon in motivacijo, ki jo potrebuje preko dneva.

Mesec se je šele prevesil v drugo polovico, a otroci so bili že zelo ustvarjalni. Na začetku meseca smo se najprej lotili ledenih rož na oknih, kjer smo uporabili tinto in brisalec. Nastale so prave umetnine. Izdelali smo tudi snežake iz papirnatih lončkov in okraske za na smreko. Pri okraskih smo uporabili les, vato in papir ter naredili zelo lepe Božičke. Lotili smo se okraševanja papirnate smreke v obliki trikotnikov, ki smo jih nato sestavili v celoto in dobili večjo smreko. Ob tem smo se počutili praznično in hkrati spoznali matematični lik in dele celote. 

Jutranji čas je kot nalašč za jutranje razgibavanje. Privoščili smo si nekaj božičnih ritmov iz radia in če verjamete ali ne, smo sposobni plesati že ob šesti uri zjutraj. Pozabili pa nismo niti na zimske športe, zato smo se preizkusili v drsanju po papirju, za pogumnejše pa so bile na voljo hodulje. 

Otroci imajo zelo radi pravljice in radi tudi pojejo pesmi. Prebrali smo nekaj zimskih pravljic, kot sta pravljici o Čarobnem božiču in Babici Zimi. Po prebrani zgodbi smo poustvarjali tako, da smo risali različne živali, ki smo si jih najprej ogledali na fotografijah, nato pa ustvarili unikatno harmonično zloženo knjigo z bogatimi otroškimi ilustracijami. 

Zjutraj pa ne manjka niti proste igre. Vedno je na voljo več kotičkov. Nekaj časa namenimo tudi nadgradnji proste igre. Na tla smo tako zložili ali narisali cesto in po njej vozili avtomobile, z žogicami in zgubanimi listi papirja smo ustvarili pravo hokejsko igrišče, zlagali smo lesene kocke v hiše, gradove in garaže, se igrali z živalmi, dojenčki in še bi lahko naštevali. Želimo vam sporočiti, da so zgodnje jutranje minutke zelo kratke, saj nam ob pestrih dejavnostih zelo hitro minejo.

Fotografije jutranjih dejavnosti v mesecu decembru si lahko ogledate v galeriji.

Alenka Omulec Divjak


0.0
Zadnja posodobitev: sreda 18 december 2019 07:31
Sorodne Novice: PRIKAZ SODELOVANJA Z DISPEČERJI, REŠEVALCI IN GASILCI V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA, ENOTA ČR Obisk tetke JESENI in palčka POHAJALČKA v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona, Enota K4 Igralne urice za dojenčke v mesecu decembru ENOTA K2 JE POSLALA PISMO ENOTI NEGOVA
jutranje ure praznični december

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več