Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

Zeleni dragulji narave na Pomurskem sejmu

0 Komentarji
564
25 jun 2019

Sedmega junija 2019 smo bili na Pomurskem sejmu, kjer smo pomagali pri ureditvi permakulturno zasnovanega poligona Zeleni dragulji narave, ki bo zaživel kot izobraževalni učni poligon na sejmu Agra. 

Strokovni delavki Nada Veingerl in Ivona Kovačič, ki skrbita za naravoslovne vsebine v našem vrtcu, sta se najprej udeležili predavanj  mag. Nataše Ferant z Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije o zeliščih v samooskrbnem vrtu.  Na delavnici so zasadili zelišča v samooskrbnem vrtu na poligonu. Nato smo se delavnicam pridružili še otroci iz oddelka 5–6 let iz enote Kocljeva 2.  Najprej smo si ogledali, kako zraste lan in kako rastlino predelajo v blago. Nato so otroci posejali lan. Sledilo je še sajenje avtohtonega slovenskega krompirja sorte igor. Sejanju rastlin v samooskrbnem vrtu in pomoč pri sajenju je potekalo pod vodstvom Irene Rotar (Ekoci – eko civilna iniciativa Slovenije), Justinke Škobrne (Ajda Štajerska) in Turističnega društva  Destrnik.  

Na koncu smo si ogledali še, kako močna so stebla industrijske konoplje, razlike med žiti in si natrgali šopek pšenice in kamilic, ki so si ga otroci odnesli domov.


0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: ​Vrtec na mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA Sejemska igralnica na sejmu Agra Vrtec na sejmu AGRA UDELEŽBA NA POMURSKEM SREČANJU PLESNIH SKUPIN » MIGAM – GIBALNICA 2018« ZLATO PRIZNANJE ZA PREDSTAVITEV NA SEJMU ALTERMED Postavite učne poti Zelenih nog naokrog Vrtec na sejmu Agra - sodelovanje s ČEBELARSKO ZVEZO SLOVENIJE Vrtec prejel Zlato priznanje na sejmu Altermed
Agra sejem učni poligon

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več