Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

ZANIMIV OBISK V ENOTI NEGOVA

0 Komentarji
590
11 dec 2017

DRUGAČNOST NAS BOGATI

Četrtek, 9.11.2017 je bil za otroke starejših oddelkov Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona, Enota Negova ter nas vzgojiteljice poseben dan, kajti v našo sredo sta prišla g. Damjan Šebjan in ga. Mirana Žnidarič. Gre za povsem gluhega, samostojnega gledališkega igralca, ki s svojimi predstavami navdušuje številne otroke. Delček tega je predstavil tudi nam. 

Ves teden smo z otroki spoznavali drugačne ljudi ter preko pravljic skušali izluščiti bistvo. Skupaj smo spoznavali jezik gluhih in tudi njihovo drugačnost. Ponosna sem na svoje malčke, ki so zelo učljivi in so g. Damjana vedeli pozdraviti z govorico gluhih, se zahvaliti, opravičiti in seveda zaploskati. Bil je presenečen, kar nam je kaj hitro povedala tudi njegova prijazna tolmačka ga. Mirana. Gospa Mirana je tolmačka, kajti g. Damjan pri vsakodnevnem sporazumevanju za normalno delovanje potrebuje le to. 

Povedal nam je, da se že 13 let ukvarja z igralstvom, kjer s svojimi predstavami osrečuje otroke po vrtcih in šolah ne samo v Sloveniji, ampak po vsej Evropi. Povedal je, da je v življenju srečen, kajti osrečujejo ga družina – predvsem žena in dva otroka, prijatelji in stvari s katerimi se ukvarja. Povedal je, da je z gluhoto povezan vse življenje in da bo tako tudi ostalo. Tudi ga. Mirana je zase povedala podobno zgodbo, kajti je hči gluhih staršev in je znakovni jezik njen materni jezik. Pravi, da je bil v otroštvu znakovni jezik zanjo edini način komuniciranja, tako kot za otroke govor. 

Oba pravita, da sta s svojim delom zadovoljna in da sta srečna. 

Srečni pa smo tudi mi. Skupaj z Damjanom smo se poigrali igrico s padalom, ob kateri smo se naučili barve v znakovnem jeziku. Bilo nam je lepo. Preden smo se poslovili ter našima gostoma predali darilca so otroci povedali deklamacijo neznanega avtorja z naslovom Polž. 

Ste videli polža,

prav nič ne hiti,

od lope do vrta je lezel tri dni.

 Pozabil je hiško, ga nič ne skrbi,

nazaj se odpravlja, bo rabil tri dni.

Kaj pravi te pesem in kaj nas uči?

Počasi polž hodi, počasi živi.

Dajmo tako tudi mi.

Zapisala: Irena Domanjko Seršen, dipl. vzg.,

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Tetka jesen na obisku v enoti Črešnjevci »Pust - širokih ust« v enoti Kocljeva 4 Obisk polarne dežele na Meleh Obisk Polarne dežele Poskočni muzikanti in Pikapolonica na obisku v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona Tradicionalni zajtrk v enoti Črešnjevci PRAVLJIČNO OBARVAN DAN V NAŠI ENOTI K4 Obisk tetke JESENI in palčka POHAJALČKA v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona, Enota K4 TEDEN OTROKA V ENOTI NEGOVA TETKA JESEN NA OBISKU
gluhota igra veselje do življenja

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več