Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

Za občinski praznik na trgatev

0 Komentarji
215
05 okt 2021

Za občinski praznik na trgatev

V vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona, enota Črešnjevci smo praznovali občinski praznik na tradiciji primeren način.

Jutranje druženje v vrtcu smo izkoristili za viharjenje možganov na temo občinski praznik. Z otroki smo govorili o našem mestu Gornja Radgona, znamenitostih ter ustanovah, ki jih lahko vidimo. Spoznali smo tudi občinsko zastavo in grb, iz katerega smo dobili namig, kako izkoristiti ta poseben dan. Zastava Gornje Radgone v svojem grbu namreč prikazuje modro obarvano polje z valovitimi črtami-reko Muro, vzhajajoče sonce-sončno deželo Slovenskih goric ter grozd-ekološka značilnost pokrajine.
Enota Črešnjevci je locirana na čudoviti lokaciji, katero obdajajo griči zasajeni z vinsko trto. In na ta, za nas praznični petek, smo se z otroki odpravili na trgatev. S seboj smo vzeli kanglice, pute in škarje ter zakorakali do vinograda, kjer so nam lastniki pripravili zaboje, katere smo kaj kmalu napolnili. To je bilo prav posebno doživetje. Iskrice v očeh otrok ter nasmehi do ušes so nam znova pokazali, da še tako majhne stvari, otrokom pomenijo zelo veliko. Zato se bomo v našem vrtcu trudili, da se sodelovanje z lokalnim okoljem nadaljuje tudi v prihodnje.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate na  povezavi trgatev.

Zapisala: Ksenja Karlo, dipl. vzg.

0.0
Zadnja posodobitev: 05 oktober, 2021
Sorodne Novice: ​8. FEBRUAR - SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK Naša občina Gornja Radgona praznuje 26. občinski praznik ​SLOVENSKI PRAZNIK KULTURE V SKUPINI 5–6 LET Slovenski kulturni praznik v vrtcu Prireditev ob kulturnem prazniku Slovenski kulturni praznik Vabilo na proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku Kulturni praznik v enoti Negova
grozdje občina praznik trgatev vinograd

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več