Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

Z vlakom radgonskih goric smo obiskali turistično kmetijo Roškar

0 Komentarji
628
02 jun 2017

Z VLAKOM RADGONSKIH GORIC SMO OBISKALI  TURISTIČNO KMETIJO ROŠKAR


Vrtec Manka Golarja Gornja Radgona se že vrsto let posveča zdravi prehrani in zdravemu načinu življenja. Preko različnih dejavnosti in projektov, ki jih izvajamo, se otroci seznanjajo z zdravo prehrano. Tako smo tudi letošnje leto vključeni v projekt »Odgovorno s hrano«. V okviru projekta so otroci razmišljali, se seznanjali in raziskovali vse o hrani – zakaj je lokalno pridelana hrana boljša od uvožene in hrane, ki potuje dalj časa. Svoje znanje smo podkrepili z obiskom kmetije Roškar v Lastomercih.
Aktivno sodelujemo tudi s starši, zato smo se povezali z gospodom Sandijem Brumnom, ki nam je prijazno omogočil prevoz do kmetije Roškar s turističnim vlakom, za kar se mu iskreno zahvaljujemo. Otroci so med vožnjo ves čas spremljali pokrajino okrog sebe, seveda pa tudi kakšno zapeli ob spremljavi harmonike našega hišnika Mirana. Na kmetiji Roškar so si otroci ogledali rastlinjak, kjer gojijo doma pridelane jagode in zelenjavo. Najbolj so jih navdušili jeleni, katere so lahko tudi krmili. Po končanem ogledu, so nas pogostili z jagodami, s kruhki in domačo marmelado, z gibanico, jelenovo klobaso in odličnimi domačimi sokovi.
Otroci so izvedeli veliko koristnega in razširili svoje znanje o lokalno pridelani hrani. Ob odhodu smo se gostiteljema zahvalili s skromnim darilom in zapeli pesmico. Zadovoljni in polni novih vtisov, smo se odpeljali proti vrtcu.


                                                                 Strokovni delavki: Marija Bezjak in Marina Rožman  

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Obiskali smo gasilce
turistična kmetija turistični vlak zdrava prehrana

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več