Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

​Vrtec Manka Golarja Gornja Radgona na sejmu Altermed v Celju

0 Komentarji
249
20 mar 2023

Tako kot že vrsto preteklih let, smo se tudi letos predstavili na sejmu Altermed. Namen sejma je izpostaviti pomen zdravja, naš odnos do zdravja ter doživljanje in pojmovanje zdravja kot vrednoto – še posebej zato, ker ima zdravje kot vrednota pomembno mesto tudi v družini. Skozi celo leto se v vrtcih izvajajo različne aktivnosti, ki temeljijo na poudarjanju zdravja na vseh ravneh in področjih. 

Razstavljali smo v soboto, 18. 3. 2023. Biti del projekta Ekošola, nam tako omogoča, da naše delo in vrednote iz področja ekološke ozaveščenosti, zdrave prehrane, odgovornega ravnanja s hrano ter trajnostnega razvoja predstavimo širše - celotnemu slovenskemu prostoru.

Letošnja tema naše predstavitve je bila »VČERAJ IN DANES ZA JUTRI«. Sporočiti smo želeli, da skupaj z otroci v vrtcu krepimo vezi do narave in cenimo dobrine, ki nam jih zemlja rodi. V tem sklopu smo predstavili naslednja področja: »Od zemlje do žemlje vodi nas pot…«, »Mleko je sladko, mleko je belo, radi pijemo ga veselo« ter »Zbiramo odpadke in jih ponovno uporabimo«. 

Otroci so namreč tisti, ki bodo v prihodnosti vplivali in sprejemali pomembne odločitve na vseh ravneh našega življenja - ekologija in zdrav način življenja pa sta zagotovo pomemben del trajnostnega razvoja.

                                                                                                                                                                                                                                                   Zapisala: Darja Vajngerl, mag. prof. inkl. ped. 


0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: ​EKODAN S PODPISOM EKOLISTINE V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA ​V Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona se je smukala majhna, ljubka miška ​Prejeli smo zlato priznanje na Sejmu Altermed, ki je potekal od 15.3.-17.3.2024. »Že diši po kruhu«: predstavitev Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona na sejmu Altermed 2024 Sejem Altermed ​PUST ŠIROKIH UST V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA ​TRADICIONALNI EKO PUST V VRTCU MANKA GOLARJA GRONJA RADGONA ​Sodelovanje Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona sega izven meja domače občine ​KULTURNO IN RAZIGRANO V VRTCU MANKA GOLARJA, ENOTA ČREŠNJEVCI ​JESENSKO DRUŽENJE S STARŠI IZ VRTCA MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA, ENOTA ČREŠNJEVCI
Celje EKO šola sejem Altermed

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več