Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

"VRTEC IMA SRCE"

0 Komentarji
631
15 dec 2017

PRIREDITEV »VRTEC IMA SRCE« V ENOTI ČREŠNJEVCI

V mescu, ko se izostrijo naši čuti, ko se poglobimo sami vase in smo še posebej odprti za sočloveka, je čas za skupna druženja in dobrodelno noto. V Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona, v enoti Črešnjevci smo to veličino dosegali skozi novoletne delavnice »Vrtec ima srce«, v ponedeljek, 11. 12. 2017. Dobrodelnost otrok smo spodbudili z izmenjavo igrač.

Pri vhodu nas je pričakal palček, ki je v zameno za podarjeno igračo, otrokom na roko podelil »čarobni poljubček«. Prireditev se je nadaljevala v delavnicah, kjer so se izdelovale voščilnice, okraski iz slanega testa in lanternice. V plesni dvorani z efekti smo še nadalje poglobili vso prazničnost veselega decembra. Norčije palčka naj ostanejo skrivnost, zato jo mahnimo v nadaljevanje prireditve, kjer se pridružijo še trije palčki, ki so večer obogatili z avtorsko predstavo vzgojiteljice Staše Šipek »Škrato pekarna«. Pravljično, čarobno, poučno in na prisrčno nagajiv način, so v nas prebudili vrednote spoštovanja, prijateljstva, ljubezni, medsebojne pomoči ter druge, ki so bile otrokom blizu in so jih razumeli. Palčki (strokovne delavke vrtca: Staša Šipek, Niky Zver, Romanca Rapold in Katja Potočnik) so z otroki še zaplesali in jih naučili kako »zamrzniti« vzgojiteljice.

Vodja enote Miroslava Vučko je dobrodelnost umestila v prireditev s skrbno izbrano besedo in ob spremljavi kitare smo prireditev zaokrožili s pesmijo Gradim prijateljstvo, ki je bila pika na i prijetno ustvarjenemu vzdušju. 

Bleščica večera je bil vsekakor pogled na otroke z iskrico v očeh, ko so izbrano igračo odnesli v svoje tople domove.

Zapisala: Tadeja Štuhec, dipl. vzg. predšolskih otrok

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
delavnice dobrodelnost prireditev srce vrtec

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več