Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

​V Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona se je smukala majhna, ljubka miška

0 Komentarji
290
23 apr 2024

V našem vrtcu je mesec marec, mesec družine. Izhajamo iz tega, da v tem mesecu mamice kar dvakrat praznujejo, zato jim  pripravimo manjše pozornosti,  v vrtec pa povabimo tako mamice kot očete. 

V navdih, da svojim staršem izrazimo ljubezen, spoštovanje in hvaležnost, pa nam je tokrat bila Miška Mila. Pisateljica zgodb o Miški Mili, Katja Herga je vzgojiteljica in pravi, da ji je navdih za ustvarjanje življenje samo.  Miška Mila je zbirka čarobnih in poučnih zgodb, ki so napisane v rimah. Knjige so primerne za otroke od 3. do 9. leta starosti, avtorica pa pravi, da s svojo ljubkostjo in sporočilnostjo pod kožo zlezejo tudi odraslim.

Zbirka zgodb o Miški Mili zaenkrat zajema knjigo ''O miški, ki je šla v svet iskat srečo'' ter knjigo  ''O miški, ki je imela veliko željo''. Prva omenjena je tudi nas, ne le enkrat, popeljala na potovanje z Miško Milo, ki išče srečo daleč stran od doma. 

Ker smo prepoznali, da se naša Mila rada potika naokrog, smo jo povabili tudi v naš vrtec in pripravili literarno dopoldne. Pisateljica je z otroki prebirala omenjeni zgodbi in kar je vse prisotne še posebej pritegnilo, so bile velike originalne ilustracije, ki so samo dogajanje v zgodbi le še popestrile.

Naše literarno dopoldne se je zaključilo z ustvarjanjem mišjih uhljev in igro vlog, ki so jih otroci prevzeli po zgodbah.

Pisateljici Katji smo s pomahom v slovo zaželeli veliko navdiha, saj si želimo, da bi kaj kmalu lahko brali o novih dogodivščinah Miške Mile.

Zapisala: Ksenja Karlo, dipl. vzg. 

0.0
Zadnja posodobitev: 23 april, 2024
Sorodne Novice: Tudi letos smo zaposleni Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona podprli akcijo Deželak Junak ​EKODAN S PODPISOM EKOLISTINE V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA »Že diši po kruhu«: predstavitev Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona na sejmu Altermed 2024 ​PUST ŠIROKIH UST V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA ​TRADICIONALNI EKO PUST V VRTCU MANKA GOLARJA GRONJA RADGONA ​Sodelovanje Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona sega izven meja domače občine ​KULTURNO IN RAZIGRANO V VRTCU MANKA GOLARJA, ENOTA ČREŠNJEVCI ​JESENSKO DRUŽENJE S STARŠI IZ VRTCA MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA, ENOTA ČREŠNJEVCI ​»Akcijo Deželak Junak podpiramo tudi zaposleni Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona.« ​Z roko v roki – VRTEC MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA IN CENTER ZA KREPITEV ZDRAVJA GORNJA RADGONA

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več