Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

V vrtcu je zadišalo...

0 Komentarji
1167
24 jun 2016

V VRTCU JE ZADIŠALO…

Vrtec je kraj, kjer se trudimo ustvarjati pogoje za spoznavanje družbenega okolja in njihovih funkcij, za vzpostavljanje vezi med vrtcem in družinskim življenjem in hkrati s tem tudi s starejšo generacijo. (Priročnik h kurikulumu, 2001). 

V okviru mednarodnega projekta Pomahajmo v svet, so otroci med raziskovanjem pete teme Jaz in moja Slovenija, spoznavali znamenitosti države in običaje lastnega naroda. 

V sredo, 18.5.2016 nas je v našem oddelku 5 – 6 let, z vzgojiteljicama Vanjo in Mihaelo obiskala gospa Lizika, iz Društva podeželjskih žena Gornja Radgona. Njen obisk je bil za otroke nekaj posebnega, saj je v skupino prišla z namenom, da z otroki pripravi našo tradicionalno slovensko orehovo potico. Gospa Lizika je otroke najprej seznanila s svojim delom v društvu ter jim na kratko predstavila tudi kulinariko in druge značilnosti naše države Slovenije. Vsi otroci so ji z zanimanjem prisluhnili, še najbolj pa so se razveselili, ko so ji lahko pomagali pri peki. Ker bi bila potica za nas prevelik zalogaj, smo se zato lotili priprave mini orehovih potičk in orehovih rogljičkov ter se tako preizkusili v spretnostih peke.

Ob opazovanju so se otroci hitro učili kakšne vse sestavine so potrebne za pripravo, kako se mešajo in kakšna je pot do končnega izdelka. S pomočjo in preizkušanjem so se naučili vse, kar je pomembno pri ravnanju z živili, pri njihovi pripravi in pri okusu. Razen tega pa so ob vsem tem z gnetenjem in samo pripravo spodbujali fino motoriko, svoja čutila in samostojnost. Gospa Lizika nas je spretno vodila skozi skrivnosti priprave testa. Ugotavljali smo, da tako lepo pri nas še ni dišalo, kot ta dan. Naše dobrote smo želeli deliti, zato smo jih ponosno ponudili tudi ostalim v vrtcu, pohvalile pa so nas tudi kuharice in kuhar iz naše kuhinje. 

Dan je bil zelo zanimiv in pester. Vse to je dokaz, da si otroci želijo takšnih srečanj, saj se na igriv in prijeten način lahko naučijo marsičesa, predvsem pa ob takšnih vrstah druženja doživljajo prijetne občutke in se učijo komunikacije s starejšimi. 

Utrinke najdete na spletni strani vrtca (www.vrtec-radgona.si) v rubriki projekti – Pomahajmo v svet.

Zapisala: Vanja Fišinger, dip. vzg.

Vanja

0.0
Zadnja posodobitev: ponedeljek 13 februar 2017 15:27
Sorodne Novice: Slovenski kulturni praznik v vrtcu Poskočni muzikanti in Pikapolonica na obisku v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona PRIKAZ SODELOVANJA Z DISPEČERJI, REŠEVALCI IN GASILCI V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA, ENOTA ČR Obisk tetke JESENI in palčka POHAJALČKA v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona, Enota K4 Vabilo na razstavo fotografij "Počutje v vrtcu in "Počutje v mestu" Celoletna vsebina -Zdravje v vrtcu Bansi v Vrtcu Manka Golarja SENČNO GLEDALIŠČE V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA Dogodki, ki so popestrili praznični december v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona Obisk Žigove mame - medicinske sestre pri nas v vrtcu
peka potičk projekt Pomahajmo v svet sodelovanje z Društvom podeželjskih žena

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več