Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

UDELEŽBA NA POMURSKEM SREČANJU PLESNIH SKUPIN » MIGAM – GIBALNICA 2018«

0 Komentarji
367
05 jul 2018

Otroci iz vrtca Manka Golarja Gornja Radgona, enota Črešnjevci, so se letos prvič udeležili Pomurskem srečanju plesnih skupin Pomurja pod imenom » Migam – Gibalnica 2018« v  Lendavi. Udeležili so se otroci, ki obiskujejo obogatitveno dejavnost Izražanje skozi ples, stari 4-6 let.

V našem vrtcu dajemo velik poudarek na otrokovo lastno izražanje skozi plesni gib oz. na izrazni ples. Vsebino plesa ustvarimo tako, da vnašamo ideje otrok, njihove gibalne in plesne motive, izraze, elemente. Pri tem jih tudi spodbujamo k uporabi mimike telesa ter improvizaciji.

Na tak način smo se na Pomurskem srečanju plesnih skupin predstavili s plesno miniaturo Galaksija VMGGR 4/6 Č QL (Vrtec Manka Golarja Gornja Radgona, 4/6 Črešnjevci, QL). 

 Otroci so nestrpno pričakovali dan, ko bodo stopili na velik oder.  Z veseljem so pokazali, kaj so tekom šolskega leta v okviru obogatitvene plesne dejavnosti počeli. Z vstopom na oder se je videl njihov žar, zagon do nastopa, veselje do plesa, neustrašnost do nekaj novega, velikega odra.

 Kot mentorici skupin, Tadeja Štuhec in Mihaela Plemenič, lahko zagotovo trdiva, da sva lahko ponosno stali na strani odra in jih samo opazovali, kako samostojno obvladajo celotni ples in oder, čeprav na tako velikem še nikoli niso stali. 

Hkrati bi se zahvalili vsem staršem za pomoč, za njihovo organizacijo pri prevozu otrok v  Lendavo, kajti brez njih našega nastopa ne bi bilo. 

 Zapisala: Mihaela Plemenič, dipl. vzg. otrok

0.0
Zadnja posodobitev: etrtek 09 avgust 2018 06:24
Sorodne Novice: ​SLOVENSKI PRAZNIK KULTURE V SKUPINI 5–6 LET Cekinček na Lutkovnem odru – območnem srečanju lutkovnih skupin Otroci enote Črešnjevci na državnem srečanju otroških plesnih skupin Zeleni dragulji narave na Pomurskem sejmu POMURSKO SREČANJE PLESNIH SKUPIN: » MIGAM – GIBALNICA 2019« NA OBMOČNI REVIJI NASTOPILI DVE FOLKLORNI SKUPINI NAŠEGA VRTCA Srebrna plaketa za lutkovno skupino Ciciban Nastop ​vokalne skupine Violinke z instrumentalisti Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona Srebrno priznanje za otroško folklorno skupino vrtca Priznanja na likovnem natečaju »Raziskujemo senzoriko 2018«
ples

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več