Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

UDELEŽBA NA OBMOČNI REVIJI PLESNIH SKUPIN

0 Komentarji
1009
03 maj 2017

UDELEŽBA NA OBMOČNI REVIJI PLESNIH SKUPIN »EVFORIJA PLESA 2017«

Otroci iz vrtca Manka Golarja Gornja Radgona, enota Negova, so se letos prvič udeležili Območne revije plesnih skupin Pomurja pod imenom »Evforija plesa 2017« v Murski Soboti. Udeležili sta se dve plesni skupini najstarejših otrok, starih 4-6 let.

V enoti Negova se lahko pohvalimo z dvema plesnima skupinama otrok, ki sta plesali pod mentorstvomstrokovnih delavk vrtca. Eno skupino vodita vzgojiteljici Darja Vajngerl in Romanca Rapold, drugo pa vzgojiteljici Mihaela Plemenič in Brigita Pal. 

V našem vrtcu dajemo velik poudarek na  otrokovo lastno izražanje skozi plesni gib oz. na izrazni ples. To pomeni, da vsebino plesa ustvarjamo s pomočjo otrok, njihovih idej, njihovih gibalnih motivov. Skratka, izhajamo iz otrok in jih poskušamo pripeljati do tega, da veliko improvizirajo, ustvarjajo svoje gibalne elemente, izraze. 

Na tak način smo se na Območni reviji plesnih skupin predstavili s plesno dramatizacijo Skrivnost prijateljstva ter plesno miniaturo Nenavadno prijateljstvo. V prvi so otroci uprizarjali osamljeno ribico, ki ji je prijateljstvo ponudil morski pes. Med igro sta opazila, da so se morske deklice ujele v mrežo. S skupnimi močmi in veliko napora sta morske deklice le rešila. Ribica je tako dobila še več prijateljev. Ko se skupaj veselijo in igrajo, se jim približa morski duh, ki jih želi močno prestrašiti, vendar je moč prijateljstva velika, zato prijatelji združijo moči in duha preženejo.V drugi so otroci zaplesali lačnega in žejnega črva, ki sreča poskočno srno in se med njiju razvije nenavadno, nepričakovano prijateljstvo. Skupaj zaplešeta, vendar ples prekine močno grmenje. Od strahu zaspita. Naslednji dan se iz tega nepričakovanega prijateljstva rodi novo prijateljstvo – zraste drevo, vzklije seme trave in razvije se metulj. 

Otroci so nestrpno pričakovali dan, ko bodo stopili na velik oder.  Z veseljem so pokazali, kaj so tekom šolskega leta v okviru obogatitvenih plesnih dejavnosti počeli.  

Kot mentorice obeh skupin lahko zagotovo trdimo, da so bili otroci čudoviti majhni plesalci, na katere smo zelo ponosne. 

Hkrati bi se zahvalile vsem staršem za pomoč, za njihovo organizacijo pri prevozu otrok v Mursko Soboto.

Zapisala: Mihaela Plemenič, dipl. vzg. otrok

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: ​Zaključno srečanje s starši v skupini 1–2 let v Enoti K2 ​SLOVENSKI PRAZNIK KULTURE V SKUPINI 5–6 LET Cekinček na Lutkovnem odru – območnem srečanju lutkovnih skupin Otroci enote Črešnjevci na državnem srečanju otroških plesnih skupin POMURSKO SREČANJE PLESNIH SKUPIN: » MIGAM – GIBALNICA 2019« NA OBMOČNI REVIJI NASTOPILI DVE FOLKLORNI SKUPINI NAŠEGA VRTCA UDELEŽBA NA POMURSKEM SREČANJU PLESNIH SKUPIN » MIGAM – GIBALNICA 2018« Srebrna plaketa za lutkovno skupino Ciciban Nastop ​vokalne skupine Violinke z instrumentalisti Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona Srebrno priznanje za otroško folklorno skupino vrtca
mentorji ples zabava

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več