Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

Tudi poleti zdravo živimo in se krepimo

0 Komentarji
106
13 avg 2021

Tudi v poletnih mesecih se v vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona posvečamo zdravemu načinu življenja. Tako smo se v sklopu celoletne teme “Zdravo živimo in se krepimo “  v petek, 6.8.2021 odpravili na izlet v Lisjakovo strugo.

Pot ob reki Muri  katera je na novo preurejena,  nam je postregla z številnimi zanimivostmi. Otroci so opazovali reko Muro, raziskovali in doživljali naravo z vsemi čutili v vsej njeni raznolikosti.

Na koncu dneva so otroci strnili svoja doživetja :

- Bilo je fajn, ker sem se imel dobro. Predlagal bi, da bi pojedli kosilo v Lisjakovi strugi, ko bi nam ga pripeljal tovornjak. ( J.R.)

- Bilo je vrhunsko, bilo je fajn da sem  sem bil s prijateljem J.. On je prijazen. ( E.)

- Imel sem se fino, ker sem bil s prijateljem, bil sem večkrat v Lisjakovi strugi z dedijem pa svojo družino. Predlagam da bi še enkrat šel z mojo družino in sabo vzel mojega prijatelja. Šli bi po drugi poti. (J.U.)

- Bil sem vesel, ker sem si razgibal celo telo .(T.)

- Prvič sem bil v Lisjakovi strugi. Všeč mi je bilo da smo jedli sendviče. Polžek mi je bil všeč in mali slap pri hiški. (L.)

- Super sem se počutila. Ko smo hodili sem bila vesela, ker sem vedela da gremo v Lisjakovo strugo. Želim si da bi enkrat tam prespali.(M.)

- Želel sem si da bi držal prijatelja T. Želim si da bi še šli enkrat na grad. (D.)

- Dobro sem se počutil. Navdušila me je narava. Lepa je narava okrog Lisjakove struge, polno je dreves. Drevesa nam dajejo senco. (N.)

- Videli smo: polža, svojo senco, reko Muro, drevesa, odtise od kolesa in avtomobila, štorklji, slap, čebelnjak, bager, kažipot Lisjakova struga, table z oznakami rib in dreves, oznaka za prepovedano odnašanje krapov, tablo kjer piše : prepovedano iti poleg vode ker lahko padeš noter.

- Slišali smo: ptičke, kako je tekla reka Mura, kako smo se pogovarjali, šumenje malega slapa.

- Tipali smo: blato po čevljih, polžka, travo ki je bila mokra, pesek po poti, gosenice od bagra, drva, hrano ki smo jo jedli, na tleh listek, . S prsti smo tipali pesek in risali s prstom po pesku.

- Potipal sem palico in risal z njo da si ne bi umazal prstov.

Zapisala: Lidija Bratuša, vzg.; Marija Bezjak, vzg.; Helena Sever Pintarič, vzg.; Doris Pučko, vzg.


0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Tradicionalni slovenski zajtrk tudi pri najmlajših - članek vzgojiteljice M. V. Čebelice so peli tudi otroci iz enote Črešnjevci
izlet Lisjakova struga

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več