Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

Tradicionalni slovenski zajtrk v Enoti Negova

0 Komentarji
1455
22 nov 2015

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK TUDI V NAŠI ENOTI NEGOVA

Zdrava prehrana je gotovo eden od pomembnih dejavnikov zdravega in varnega načina življenja. Starši in vzgojiteljice smo našim malčkom vzgled, zato je prav, da jemo skupaj in se o hrani in načinu prehranjevanja tudi pogovarjamo. Med zdravo hrano sodi tudi med. Prav v ta namen smo v petek, ko obeležujemo »tradicionalni slovenski zajtrk«, medse povabili dolgoletne poznavalce čebelic, domačine  g. Jožeta Krambergerja, ga. Alenko Rojko, g. Andreja Prajndla. Sprva so nas seznanili s čebeljim pozdravom »naj medi« in nam pokazali nekaj čebelarskih pripomočkov, ki jih pri delu spremljajo vsak dan. Prav posebno pozornost so vzbudili z zaščitno obleko, katero  uporabljajo pri svojem delu. Pomerili so jo tudi otroci in doživljali prav posebno vznemirjenje.
V veliko čas nam je bilo, da se nam je pri zajtrku pridružil tudi naš župan, g. Stanislav Rojko. Povedal nam je, da je zdravo jesti lokalno pridelano hrano in da se bomo tudi v prihodnje potrudili otrokom ponuditi čim več domače hrane.
Namen medenega zajtrka v vrtcu je bil, da otroci že v rosnih letih spoznajo kako nepogrešljive so čebele v naravi in kako pomemben in zdrav je med v prehrani. Čebelarji so vrtcu podaril tudi nekaj kozarcev pravega naravnega medu, ki so ga v njihove panje prinesle čebele.  S pomočjo medu bomo v vrtcu še naprej skrbeli za naše zdravje.

Zapisala: Irena Domanjko Seršen, dipl. vzg.

0.0
Zadnja posodobitev: ponedeljek 13 februar 2017 15:04
Sorodne Novice: ​SLOVENSKI PRAZNIK KULTURE V SKUPINI 5–6 LET Tetka jesen na obisku v enoti Črešnjevci »Pust - širokih ust« v enoti Kocljeva 4 Slovenski kulturni praznik v vrtcu Tradicionalni zajtrk v enoti Črešnjevci PRAVLJIČNO OBARVAN DAN V NAŠI ENOTI K4 Tradicionalni slovenski zajtrk TEDEN OTROKA V ENOTI NEGOVA IGRALNE URICE V ENOTI NEGOVA Tradicionalni pust in eko pust v naši enoti
čebelar čebele med

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več