Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

Tradicionalni slovenski zajtrk v enoti Črešnjevci

0 Komentarji
1395
22 nov 2015

Tradicionalni slovenski zajtrk v enoti Črešnjevci

Petek 20.11.2015 je bil za naše otrok in nas prav poseben dan. V okviru projekta Tradicionalni slovenski zajtrk, smo tudi v naši enoti Črešnjevci imeli zajtrk, z namenom ozaveščanja otrok o pomenu medu in zdravega zajtrka.

V dveh oddelkih 2. Starostnega obdobja sta se nam pri zajtrku  pridružila tudi  dva čebelarja  iz Čebelarskega društva »Petra Dajnka« Gornja Radgona, ki sta nam tudi podarila med.Že med samim zajtrkom so se otroci pogovarjali s čebelarjem. Po zajtrku  sta čebelarja g. Marko Vogrinec in g. Tadej Kokol otrokom predstavila pomen čebelarstva in pridelavo medu. Otroci so z zanimanjem poslušali in aktivno sodelovali z vprašanji o čebelah, nastanku in vrstah medu, ter z navdušenjem pripovedovali o svojih izkušnjah s čebelami. Otroci  obeh oddelkov so se tudi predstavili tudi s kratkim kulturnim programom z deklamacijami in pesmicami. Dan smo nato nadaljevali z različnimi dejavnostmi. Otroci so lahko likovno ustvarjali, reševali uganke o čebelah, poslušali pravljice, se plesno izražali ob glasbi o čebelah in tako ta poseben dan zaključili s »čebeljim žurom«.

Zapisala: Miroslava Vučko, dipl. vzg.

0.0
Zadnja posodobitev: ponedeljek 13 februar 2017 15:04
Sorodne Novice: ​SLOVENSKI PRAZNIK KULTURE V SKUPINI 5–6 LET Tetka jesen na obisku v enoti Črešnjevci »Pust - širokih ust« v enoti Kocljeva 4 Slovenski kulturni praznik v vrtcu Tradicionalni zajtrk v enoti Črešnjevci PRAVLJIČNO OBARVAN DAN V NAŠI ENOTI K4 Otroci enote Črešnjevci na državnem srečanju otroških plesnih skupin Tradicionalni slovenski zajtrk TEDEN OTROKA V ENOTI NEGOVA IGRALNE URICE V ENOTI NEGOVA
čebele zajtrk

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več