Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

​TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK 2023

0 Komentarji
316
17 nov 2023

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

V Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona, smo tudi letos obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk. Tema tokratnega dneva slovenske hrane je bila, Kruh za zajtrk-super dan! V ta namen smo tudi letos v našem vrtcu priredili poseben zajtrk, na katerega vabilo, se je odzvala tudi naša županja gospa Urška Mauko Tuš, član Sveta Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona (predstavnik občine ustanoviteljice) in član Sveta staršev vrtca gospod Boštjan Flegar, predsednica Sveta zavoda in vzgojiteljica Tadeja Štuhec, predstavnica Čebelarskega društva Peter Dajnko Gornja Radgona gospa Ljuba Ivanek in predstavnici Aktiva kmečkih žena Gornja Radgona, Jožica Šijanec ter Lizika Ziernfeld. Zajtrk je potekal v sproščenem vzdušju in ob spremljavi domačih ljudskih skladb. Ob tem dnevu pa so pester in zanimiv program za goste pripravili otroci oddelka 5-6 let, z vzgojiteljicami Ksenjo Karlo, Janjo Munda in Klavdijo Bogdan. Skupaj s strokovnimi delavkami smo pripravili tudi tematsko razstavo in pogrinjke. Na dogodku so nam med drugimi družbo delali tudi vodja enote Nataša Benko, pomočnica ravnateljice Tatjana Jakopec Kager, računovodja Gregor Rous, organizatorka prehrane in ZHR Darija Dresler, novinarka Lidija Cer Magdič in Lidija Bratuša, ki je otroke na nastopu spremljala na flavti.

Z otroci v našem vrtcu smo se o lokalni slovenski hrani pogovarjali že kar nekaj časa pred Tradicionalnim slovenskim zajtrkom, in v sklopu tega sodelovali tudi z lokalnim okoljem. V proces dela smo namreč vključili gospoda Tadeja Kokol iz Čebelarskega društva Peter Danko Gornja Radgona. Predstavil nam je delo čebelarja in pripomočke, ki jih potrebuje pri svojem delu, povedal pa jim je tudi veliko o čebeljih družinah in kako je potrebno z njimi ravnati. Ena od dejavnosti, ki je pritegnila veliko mero otroške radovednosti pa je bila tudi peka kruha. Pri tem nam je pomagala gospa Jožica Šijanec iz Aktiva kmečkih žena Gornja Radgona. Otroci so aktivno sodelovali pri pripravi testa, gnetenju in pripravi hlebčkov. Najbolj pa je bilo zanimivo, ko smo kruh dali v krušno peč in je pričel dobivati barvo. Nad pripravo in peko kruha so bili otroci navdušeni in njihova želja je bila, da se nam gospa Jožice pridruži še kdaj. To pomeni, da bomo v krušno peč, še zagotovo velikokrat zakurili.

Kako smo pekli kruh si lahko ogledate TUKAJ.

                                                                                                                                                                                Zapisala: dipl. vzg. Ksenja Karlo


0.0
Zadnja posodobitev: 17 november, 2023
Sorodne Novice: ​TRADICIONALNI EKO PUST V VRTCU MANKA GOLARJA GRONJA RADGONA PREŠERNOV DAN - SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK ​»KRUH ZA ZAJTRK, SUPER DAN« LIKOVNE IGRARIJE 2023 ​PLESNA SKUPINA VRTCA NA REGIJSKEM SREČANJU OTROŠKIH PLESNIH SKUPIN – PLESNE VIZIJE 2023 ZLATO PRIZNANJE ALTERMED 2023 ​DAN ZEMLJE 2023 ​EKO PUST V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA 2023 Igralne urice za dojenčke 2023 ​TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA
kruh za zajtrk super dan

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več