Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

Tradicionalni pust in eko pust v naši enoti

0 Komentarji
663
19 feb 2018

TRADICIONALNI PUST IN EKO PUST V NAŠI ENOTI

Se še spomnite vprašanja: »Ali imate kaj za pusta hrusta?« Danes otroci pustovanja v takšni obliki  več ne poznajo. Kljub temu pa sta prelep pečat med nami tudi letos pustila pust in Eko pust. To sta za otroke težko pričakovana dneva, ko se lahko spremenijo v nekaj drugega, posebnega, domišljijskega. 

V našem vrtcu poskušamo otroke ozaveščati o tem, da lahko odpadni material ponovno uporabimo in izdelamo nekaj drugega, novega, zato smo si tudi tokrat v času pred Eko pustom izdelovali nekaj novega, neskončnega, vesoljskega. Cel teden smo si iz odpadnega materiala (največ iz kartona in vrvic) izdelovali Eko pustne maske na temo Vesolje. Pri tem so nam na pomoč priskočili najstarejši otroci. Preko  manjših razstav so nam pokazali kaj vse sodi k vesolju. Tako so si mlajši otroci izdelovali zvezde in lune, ki si jih zelo radi ogledujejo v različnem slikovnem gradivu, najstarejši pa so dodali še posamezne planete, o katerih že mnogo vedo. Z ustvarjenimi »maskami« so vsi otroci v ponedeljek skupno zaplesali v Eko pustni zabavi.
Na pustni torek pa smo se vsi prelevili v najrazličnejše pustne šeme. Otroci so ta dan težko pričakali, saj so že pred tem dogodkom pripovedovali, kaj vse bodo ta dan oblekli. Tako so nas v vrtcu obiskale princese, čebelice, Miki miške, spidermani, ninjaželve, policaj, gasilec ter mnogi drugi junaki. Prijazne čarovnice pa so poskrbele, da so se pustne šeme v vrtcu imele zelo lepo, da so plesale, pele, ...  Popestritev pustnega rajanja pa je predstavljala plesna predstavitev pustnih šem posamezne skupine. 
Vse pustne šeme pa so s svojim razigranim in norčavim rajanjem in prepevanjem preganjale zimo in mislimo, da so bile pri tem uspešne, saj za vsako zimo vedno pride pomlad.
Zapisala: Mihaela Plemenič, dipl. vzg.
0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: ​TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA ​Jesenska trgatev v Enoti Kocljeva 4 ​Svetovni dan Zemlje v enoti Kocljeva 2 EKO PUSTOVANJE V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA Pustni utrinki 2022 v enoti K4 ​Zaključno srečanje s starši v skupini 1–2 let v Enoti K2 TA VESELI PUST Tetka jesen na obisku v enoti Črešnjevci »Pust - širokih ust« v enoti Kocljeva 4 Tradicionalni zajtrk v enoti Črešnjevci
Eko pust Pust tradicionalno

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več