Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

Timsko delo in priprava zdrave hrane

0 Komentarji
1149
20 okt 2015

Timsko delo in priprava zdrave hrane…

 »Zdravje je naše največje bogastvo« je rek, ki se ga vsi prav dobro zavedamo.

V ospredju je  tudi v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona, Enota Negova. Zelo pomembno je, da  predšolski otroci spoznajo, da na njihovo zdravje vpliva okolje in oni sami. Potrebno je dvigovati zavest, da moramo v svoje zdravje vlagati in si s tem zagotoviti varnejšo prihodnost.

Vključeni smo v projekt Zdravje v vrtcu. Otroci se vsakodnevno srečujejo z dejavnostmi povezanimi z zdravjem – aktivnosti z vodo, dnevna rutina umivanja zob, rok. Držimo se tudi skupnega dogovora, da z vodo varčujemo. Veliko časa preživimo zunaj na igrišču, sprehodih, pohodih, uživamo zdravo hrano, telovadimo in otroke spodbujamo k dobrim medsebojnim odnosom. Poseben poudarek posvečamo tudi rehidraciji otrok ter gibalnim minutkam. V večino dejavnosti so vključeni tudi starši, ki z nami sodelujejo in nam pomagajo, bodisi posredno ali neposredno.

V naši Enoti smo pripravili dan, ki smo ga poimenovali »Zdrav dan«. Lotili smo se  izdelave sadne čežane, sadnih nabodal ter zdravih namazov, solate. Za le te smo uporabili zelenjavo, ki je zrasla na našem zelenjavnem vrtičku in tisto, katero so otroci prinesli od doma. Pripravili smo tri delavnice, kajti le tako so lahko otroci aktivno sodelovali. Ob koncu smo bili vsi skupaj navdušeni ter ponosni na pripravljene stvari. Strokovne delavke pa smo mnenja, da je potrebno kaj takega večkrat ponoviti, kajti otroci so pripravljeno radi pojedli – predvsem tisti, ki so tudi bolj izbirčni.   

Zapisala:  Irena Domanjko Seršen, dipl. vzg.

0.0
Zadnja posodobitev: ponedeljek 13 februar 2017 15:02
Sorodne Novice: Sodelovanje z likovnim društvom Gornja Radgona PRIKAZ SODELOVANJA Z DISPEČERJI, REŠEVALCI IN GASILCI V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA, ENOTA ČR Posebno priznanje za sodelovanje na 10. Medgeneracijskem športno zabavnem maratonu Priznanje in nagrada za sodelovanje na natečaju »Naravne in druge nesreče -Številka za klic v sili 1 Vrtec na sejmu Agra - sodelovanje s ČEBELARSKO ZVEZO SLOVENIJE Sodelovanje s starši Priprava regratove solate
vrtec negova zdrava hrana

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več