Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

Tetka jesen na obisku v enoti Črešnjevci

0 Komentarji
401
14 okt 2020

Tetka Jesen na obisku

V enoto Črešnjevci, Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona, nas je tudi letos prišla obiskat tetka Jesen. S seboj je prinesla veliko pestrih dejavnosti, s katerimi popestrimo naše skupne jesenske dni.

Otroci so se najbolj razveselili trgatve, katere smo se udeležili v vinogradih Vina Tempus. Pripravili so trgatev samo za nas. V vinogradih so nas pričakali veliki zaboji, katere smo polnili s pomočjo put in kanglic, ki so jih otroci prinesli od doma. To je bilo doživetje. Prav težko je bilo oditi iz vinograda, kjer je bilo toliko sladkega grozdja. Nekaj smo ga odnesli tudi s seboj, za sladkanje in tudi za mlajše otroke, ki so nas čakali v vrtcu. Komaj čakamo, da bomo lahko poskusili grozni sok, ki bo predelan iz grozdja, katerega smo prav mi nabrali.
Sladkali pa se ne bomo samo z grozdnim sokom, ampak tudi z marmelado iz grozdja, katero smo pripravili sami. Grozdje so nam podarili že prej imenovani pridelovalci vina, mi pa smo nato marljivo in z zanimanjem delali po receptu naše kuharice Jasne, katera nam je z veseljem priskočila na pomoč. Našo marmelado, ki smo jo poimenovali Gorična zdravolada, bomo uporabili za na kruh, pa tudi za posebne priložnosti-za darila in v zahvalo gostom, ki nas bodo čez leto obiskali v enoti.
Zapisala: Ksenja Karlo, dipl. vzg.
0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: ​Svetovni dan Zemlje v enoti Kocljeva 2 Pustni utrinki 2022 v enoti K4 ​Zaključno srečanje s starši v skupini 1–2 let v Enoti K2 Jesen prišla je spet k nam zares….v enoto Kocljeva 4 ​JESENSKE DOGODIVŠČINE NA IGRIŠČU »Pust - širokih ust« v enoti Kocljeva 4 Poskočni muzikanti in Pikapolonica na obisku v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona Tradicionalni zajtrk v enoti Črešnjevci PRAVLJIČNO OBARVAN DAN V NAŠI ENOTI K4 Otroci enote Črešnjevci na državnem srečanju otroških plesnih skupin
grozdje jesen marmelada obisk trgatev

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več