Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

Teden mobilnosti

0 Komentarji
2486

Teden mobilnosti

V Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona smo evropski teden mobilnosti z naslovom «Potujmo raznoliko« obeležili  skozi različne dejavnosti. 

Pogovarjali smo se o vseh  možnostih, kako priti v vrtec, planirali sprehode in izlete v gozd, po mestu spoznavali srčkovo pot, v parku spuščali zmaje in letala ter se igrali različne športne igre.

 Vzporedno s temi dejavnostmi nam je občina ustanoviteljica omogočila program prometne vzgoje za najmlajše – KOLESARČKI- katerega namen je bil, da se otroci preko igre in na neprisiljen način naučijo, kako se vesti v prometnem okolju tako, da bodo postali bolj previdni in vestni udeleženci v prometu. Postavljeni so bili v vlogo voznika štirikolesnika na nožni pogon in doživljali dogodke, kot jih opaža in zaznava voznik v pravem prometu. 

Ob dnevu brez avtomobila , v torek 22.9.2015, smo v vrtec prišli peš, s kolesi, z rolerji, s skiroji, s poganjalci…dopoldne  v parku izvajali  športne igre ter tek na 100, 200 ali 300 metrov v sklopu Karitasa, ki je namenjen »teku   podnebnih sprememb«. 

Popoldan pa smo organizirali  »FIT KOLESARJENJE – otroci, starši in zaposleni vrtca kolesarimo skupaj!« S tem želimo, da bi kolo postalo naše pogostejše prevozno sredstvo ter priložnost za skupno druženje otrok, staršev in delavcev vrtca. Pri sami izvedbi kolesarjenja nam vedno priskočijo na pomoč kolesarji iz kolesarske sekcije KOSE Radenci, Prostovoljno gasilsko društvo Gornja Radgona, Policijska postaja Gornja Radgona in svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Poskrbimo pa tudi za najmlajše, saj jim na parkirišču pripravimo zanimiv poligon. 

Otroci so se vseh dejavnosti zelo veselili in v njih aktivno sodelovali, hkrati  pa se  povezovali  otroci obeh enot. V skupnih druženjih in dejavnostih smo povezali celotni vrtec in tako spet dokazali, da nas skupni koraki vodijo k odličnosti.

Nataša Benko in Martina Križanič


0.0
Zadnja posodobitev: ponedeljek 13 februar 2017 15:00
Sorodne Novice: TEDEN OTROKA V ENOTI NEGOVA PROGRAM DEJAVNOSTI V TEDNU MOBILNOSTI OD 17.9. - 21.9.2018 Program dejavnosti v tednu mobilnosti Teden kulture
kolesarčki kolesarjenje tek

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več