Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

​Svetovni dan Zemlje v enoti Kocljeva 2

0 Komentarji
231
22 apr 2022

V naši enoti že vrsto let 22.aprila obeležujemo Svetovni dan Zemlje.  Na ta dan  izvajamo dejavnosti s poudarkom na naravoslovju in ekologiji.
V preteklih letih smo ga obeležili z zasaditvijo različnih dreves, ki rastejo na našem igrišču, letos smo se odločili ta dan obeležiti s posebnim dogodkom -  izmenjevalnico semen.

Starše smo prosili, da otroci v vrtec prinesejo semena (cvetlična, zeliščna, različne vrste zelenjave ...). Zbrali smo veliko različnih semen, katera smo razdelili v majhne vrečke ter opremili z napisi.

V telovadnici vrtca smo na svetovni dan Zemlje pripravili stojnice za izmenjavo.  Oddelki 2. starostnega obdobja enote Kocljeva 2 smo se na ta dan, ob upoštevanju mehurčkov, zbrali v telovadnici ter planetu Zemlja zapeli »Vse najboljše«.

Sledila je izmenjevalnica. Otroci so si ogledali razstavljena semena ter si izbrali vsak po dve vrečki različnih semen. Nekaj smo jih si seveda tudi posejali.

V našem oddelku smo razen sejanja semen posadili tudi drobnjak, ki raste na naši cvetlično zeliščni gredici. Otroci so ob tem spoznali, da lahko iz ene rastline pridobimo več ter tako skrbimo za njihovo razmnoževanje.

Samooskrba je zelo pomembna, zato smo se tudi mi ob sodelovanju s starši potrudili in s skupnimi močmi k temu prispevali majhen delček.

Navdušenje med otroki je bilo zelo veliko. Vsak je skrbno posejal izbrana semena in si lonček s semeni odnesel domov.

Zahvaljujemo se vsem staršem za sodelovanje pri prinašanju semen ter upamo, da bodo posejana semena čim prej vzklila.

 

Zapisa:

Ivona Kovačič, dipl. vzg.

0.0
Zadnja posodobitev: 22 april, 2022
Sorodne Novice: ​DAN ZEMLJE 2023 ​Jesenska trgatev v Enoti Kocljeva 4 ​SVETOVNI DAN VODA Pustni utrinki 2022 v enoti K4 ​Zaključno srečanje s starši v skupini 1–2 let v Enoti K2 DAN ZEMLJE Jesen prišla je spet k nam zares….v enoto Kocljeva 4 Tetka jesen na obisku v enoti Črešnjevci »Pust - širokih ust« v enoti Kocljeva 4 Tradicionalni zajtrk v enoti Črešnjevci
svtovni dan Zemlje

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več