Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

SVETOVNI DAN JABOLK

0 Komentarji
133
24 okt 2022

V oddelku otrok starih 5-6 let smo obeležili svetovni dan jabolk. Namen le tega je predvsem ta, da se skušamo spomniti na bogato paleto sort jabolk ter poudariti številne prednosti in koristi, ki jih jabolka prinašajo za naše zdravje. 

Ves teden smo raziskovali sadovnjake v bližnji okolici vrtca, primerjali drevesa med seboj. Risali in slikali jablane in jabolka. Prisluhnili najrazličnejšim zgodbam o jabolku ter celo zaplesali ples z naslovom Pojejmo tole jabolko. 

Starši so poskrbeli, da so prav danes, v petek, 21.10.2022 prinesli v vrtec neškropljena domača jabolka. Iz njih smo pripravili jabolčno čežano, katere vonj je prevzel vrtec. V dobri veri smo čežano želeli ponuditi tudi otrokom sosednjih oddelkov. A kaj, ko je bila tako zelo »slastna«, da je je kmalu zmanjkalo. Vso smo pojedli in bili ponosni, da smo jo lahko pripravljali. Bilo je prvič, vendarle pa ne zadnjič. 

Irena Domanjko Seršen, dipl. vzg. 


0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: ​Svetovni dan Zemlje v enoti Kocljeva 2 ​UTRINKI DANAŠNJEGA DNE – SVETOVNI DAN ZDRAVJA ​SVETOVNI DAN VODA SVETOVNI DAN ALZHEIMERJEVE BOLEZNI
čežana svetovni dan jabolk

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več