Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

Srečanje s starši - ustvarjanje v naravi

0 Komentarji
857
24 maj 2017

Srečanje s starši - ustvarjanje v naravi

Narava. Igrišče, sonce, veselje, cvetoča drevesa, vonj po svežem, razigranost, radovednost, druženje, pozitivna energija…
Vse to in še več nas obdaja, ko se odpravimo na zrak v teh spomladanskih mesecih.
Tako smo se v naši skupini, skupini otrok starih 1 – 2 leti odločili, da pripravimo družinsko srečanje v mesecu maju, mesecu družine. Otroci so preživeli popoldan v vrtcu skupaj s svojimi starši.
Povezovanje narave z igro, umetnostjo in zabavo, pa je del preživljanja časa, kjer se lahko spoznavamo, družimo, raziskujemo, sodelujemo ter pričaramo staršem kanček dogajanja v vrtcu, skupini.
Preko pozdrava v igralnici, igre, prepevanja in bibarij na popoldanskem krogu, smo staršem pokazali naš »začetek« dneva v skupini. Naša biba nas je zatem popeljala na igrišče, kjer so lahko otroci skupaj s svojimi starši ustvarjali v naravi.
Igrala, igra z žogami je otroke motivirala, da so se gibali, ciljali, preko gibanja razvijali svoje spretnosti in sposobnosti.
Slikanje s tempera barvami, izdelovanje bib pa sta bili delavnici, kjer so otroci na prostem, v naravi urili svoje prstke, razvijali fino motoriko, si skupaj s starši naredili »mehko« bibo iz nogavic.
V objemu narave smo tako preživeli zanimivo urico časa, katera je še bolj utrdila naše vezi - vezi povezovanja med otroci in starši ter strokovnimi delavkami, vrtcem.

Mateja Vrbnjak, dipl. vzg.

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Srečanje članov projekta Hob's Adventure Erazmus+ v Estoniji FIT KOLESARJENJE – OTROCI, STARŠI IN ZAPOSLENI VRTCA KOLESARIMO SKUPAJ POMURSKO SREČANJE PLESNIH SKUPIN: » MIGAM – GIBALNICA 2019« DRŽAVNO SREČANJE LUTKOVNIH SKUPIN SLOVENIJE 2017 Medgeneracijsko srečanje v okviru interesne dejavnosti "Mali naravoslovec" Otroška folklora se je uvrstila na regijsko srečanje Zimsko srečanje s starši v oddelkih 1. starostnega obdobja Srečanje z našimi upokojenci Sodelovanje s starši Pomladno družinsko srečanje
narava srečanje s starši ustvarjanje

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več