Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

SPOZNAVANJE INTEGRITETE ZA OTROKE V VRTCIH

0 Komentarji
501
15 dec 2018

Temeljne človekove vrednote se začnejo oblikovati že v zgodnjem otroštvu, zato je treba z vrednoto poštenja oziroma integritete otroke spoznavati že takoj, ko so sposobni razlikovati med prav in narobe. V tem času otroci tudi hlepijo za vedno novimi informacijami in si jih tudi odlično zapomnijo.

V mesecu decembru smo v našem vrtcu zaključili s projektom »Spoznavanje integritete za otroke v vrtcih skozi sliko in igro«, ki ga je razvila Komisija za preprečevanje korupcije (KPK). Projekt temelji na ustvarjalnem projektu za otroke v vrtcih in je osnovan na slikanici »Polomljena kočija«, ki otrokom na njim primeren način skozi ilustrirano zgodbo prikaže negativne posledice neetičnega ravnanja. V projektu je sodelovalo pet skupin drugega starostnega obdobja enote Kocljeva 2 in je trajal dva meseca.

Otrokom smo predstavili slikanico »Polomljena kočija« ter jim preko pogovora in ustvarjalnih aktivnosti skušali približati razločevanje med »prav« in »narobe«. Zgodba je umeščena v kontekst, ki je otrokom blizu, s čimer omogoča enostavno vživljanje v prikazano situacijo. Projekt smo zaključili z organizacijo razstave v prostorih vrtca. Otvoritev razstave je bila v petek, 7. decembra 2018, z nastopom otrok na glasbeno-plesnem dopoldnevu v sodelovanju s podružnično šolo dr. Janka Šlebingerja Gornja Radgona in praznično čajanko v sklopu Svetovnega dneva boja proti korupciji (9. december).

 Hermina Holer


0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Adventne delavnice za otroke v Cvetličarni Mirjana
integriteta polomljena kočija vrednote

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več