Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

ŠPORTNO POPOLDNE PISANIH KLOBUKOV

0 Komentarji
1070
21 maj 2017

ŠPORTNO POPOLDNE PISANIH KLOBUKOV

 

Družina ima največji vpliv na otroke, zato v vzgojno izobraževalnem procesu vključujemo vso družino. Vzgojitelji in starši imamo skupni cilj, in sicer otrokom omogočiti občutek varnosti, medsebojne povezanosti, sprejetosti ter napredek v razvoju. Ta cilj pa uresničujemo v različnih srečanjih s starši, kjer se povezujemo vzgojitelji, starši in otroci. Skupaj tvorimo pomembno vez, katera je tesno stkana.

 

Na nivoju enote Kocljeva 2 smo v torek, 16.5.2017, izvedli tako že šesto tradicionalno prireditev Športno popoldne pisanih klobukov, v okviru katerega potekajo različne zabavne in gibalne igre. Prvi korak je bil izdelava akcijskega načrta, kateri je zajemal določitev nalog vsakega posameznika.

Vstopnica za udeležbo na prireditev je bila štampiljka na roki in klobuk oziroma pokrivalo. Naši zabavni Klobučarki sta poskrbeli, da je vsak udeleženec dobil svojo vstopnico.

 

V uvodu je vodja enote Nataša Benko pozdravila vse navzoče ter jim predstavila namen srečanja in pravila iger. Za osvojitev medalje so se otroci prvega starostnega obdobja morali vključiti v tri igre, otroci drugega starostnega obdobja pa v pet iger. Za uspešno opravljeno nalogo pa so prejeli štampiljko.

Naznanili smo začetek iger in tako so se otroci in njihovi starši lahko preizkusili v kar sedmih različnih igrah (premagovanje ovir za najmlajše, kotaljenje ali prenašanje plastičnih kolutov, ciljanje z žogami, nogomet, igra »tobogani«, kotaljenje velikih žog med ovirami, obešanje perila). Vsaka igra je bila označena s svojim klobukom.

 

Športnega dogodka se je udeležilo veliko otrok in njihovih staršev, kjer so bili vsi aktivni pri izvedbi nalog. Za svoj trud pa je vsak otrok prejel medaljo, katere sta podelili naši zabavni Klobučarki.

Tako je bilo torkovo sončno popoldne polno otroškega smeha, zabave in veselja. Druženje smo zaključili v skupinski igri – vlečenje vrvi, kjer so svojo moč preizkusili otroci in njihovi očetje.

Za vse udeležence pa je bila pripravljena tudi »Malica pod klobukom«, kjer smo se ob koncu lahko osvežili s sokom in sladoledom.

 

Zapisala:

Vanja Fišinger, dipl. vzg.

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Posebno priznanje za sodelovanje na 10. Medgeneracijskem športno zabavnem maratonu Kostanjev piknik s športno gibalnimi nalogami v Enoti Negova VESELO POPOLDNE BARVNIH NOSKOV
pisani klobuki športne igre športno popoldne starši

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več