Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

ŠPORTNO POPOLDNE PISANIH KLOBUKOV 2022

0 Komentarji
132
27 maj 2022

 Po dveh letih premora, zaradi že znane situacije, smo v torek, 17. maja končno izvedli športno popoldne s starši – »Pisane klobuke«.  

Zabavni klobučarki sta na vhodu sprejemali starše in otroke ter preverjali, če vsi imajo vstopnice in sicer klobuke oziroma razna pokrivala. Igrišče je bilo okrašeno s pisanimi klobuki, katere smo s pomočjo otrok izdelali iz kartona ter pobarvali z vodenimi barvami. Vodja enote vzgojiteljica Nataša Benko je na začetku vse prisotne lepo pozdravila ter podala navodila in pravila za izvedbo gibalnih iger, katere so pripravile strokovne delavke in opremile z različnimi zanimivimi rekviziti. Tako so otroci in starši sodelovali v kar šestih igrah in sicer puzzle, prenašanje otrok na hrbtu, prevažanje žogic v samokolnicah, metanje obročev, ciljanje z žogami ter kotaljenju in vlečenju žog in sodov. Vsaka igra je bila označena s klobukom. Za uspešno opravljeno nalogo je vsak udeleženec prejel  štampiljko. Otroci prvega starostnega obdobja so za osvojitev medalje potrebovali tri štampiljke, otroci drugega starostnega obdobja pa pet. Zabavni klobučarki sta podelili otrokom za uspešno izvedene naloge medalje. Po prejemu medalje pa je sledila »Malica pod klobukom« in sicer sladoled in napitek.

Za zaključek srečanja so se otroci in očetje pomerili v vlečenju vrvi. Premoč otrok je bila očitna, zato bodo očetje še kako morali vaditi, če bodo želeli na naslednjem srečanju premagati naše nadobudneže.

 

Zapisala: vzg. Simona Pertoci

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: VIRTUALNA RAZSTAVA CICIBANOVEGA DNE 2022 ​V SITI TEATRU RAZGLAŠENI ZMAGOVALCI PROJEKTA MISIJA: ZELENI KORAKI 2021/2022 ​POPOLDNE BARVNIH NOSKOV Pustni utrinki 2022 v enoti K4 Posebno priznanje za sodelovanje na 10. Medgeneracijskem športno zabavnem maratonu Kostanjev piknik s športno gibalnimi nalogami v Enoti Negova ŠPORTNO POPOLDNE PISANIH KLOBUKOV VESELO POPOLDNE BARVNIH NOSKOV
pisani klobuki sladoled športne igre

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več