Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

Sodelovanje z likovnim društvom Gornja Radgona

0 Komentarji
585
17 feb 2020

Sodelovanje z likovnim društvom Gornja Radgona

V Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona se zavedamo bogatega pomena, ki ga prinese sodelovanje z okoljem. Vključenost vrtca v lokalno okolje oziroma kulturo okolja omogoča vključenost vrtca v širši družbeni prostor. Omogoča soustvarjanje kulture, tako otroci spoznavajo značilnosti okolja in društev, ki jih obdaja, dobijo občutek pripadnosti, domačnosti, hkrati pa je to tudi raziskovanje nečesa novega. 

Načelo sodelovanja z okoljem v enoti vrtca Črešnjevci pridno uresničujemo. V mesecu januarju smo povabili k skupnem ustvarjanju Likovno društvo Gornja Radgona. Nanj se je prijazno odzvala predsednica omenjenega društva - gospa Danica Štrucelj, ki ji delo in ustvarjanje z otroki nikakor ni tuje, je namreč naša upokojena sodelavka.  Z nami je z veseljem preživela zanimiv in ustvarjalen dopoldan. Izhodišče za ustvarjanje so bili »Zvoki tradicije«. Otrokom smo na njim dojemljiv način predstavili ta dva pojma ter se odločili, da bomo za ustvarjanje uporabili kar tri likovne tehnike: standardno slikanje s tempera barvami,  risanje s flomastri in ogljem. Za likovni motiv smo izbrali vzorce. Ko smo otrokom povedali, da nas bo obiskala umetnica, večina otrok ni vedela koga pričakovati, nekateri niso vedeli kdo sploh je umetnica in kaj počne. Sedaj, po našem druženju z gotovostjo trdimo, da so si otroci umetnico zapomnili kot preprosto, prijetno, toplo in po besedah otrok smešno in nasmejano osebo. 

Pohvaliti je potrebno dostopnost Likovnega društva Gornja Radgona in to naj bo hkrati tudi zahvala za sodelovanje. 

Zapisala: Darja Vajngerl, dipl. vzg.

0.0
Zadnja posodobitev: 17 februar, 2020
Sorodne Novice: ​Sodelovanje s Komunalo Radgona in podjetjem Saubermacher OBISK REGIJSKEGA EKO KOORDINATORJA V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA EKO PUSTOVANJE V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA Virtualna praznična zgodba Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona PRIKAZ SODELOVANJA Z GASILCI GASILSKEGA DRUŠTVA GORNJA RADGONA V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA Naša občina Gornja Radgona praznuje 26. občinski praznik Obvestilo - zaprte bodo vse enote Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona Poskočni muzikanti in Pikapolonica na obisku v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona PRIKAZ SODELOVANJA Z DISPEČERJI, REŠEVALCI IN GASILCI V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA, ENOTA ČR Obisk tetke JESENI in palčka POHAJALČKA v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona, Enota K4
društvo likovno sodelovanje

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več