Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

​Sodelovanje s Komunalo Radgona in podjetjem Saubermacher

0 Komentarji
137
18 maj 2022

V našem vrtcu otroke že generacije vzgajamo v duhu ekološkega ravnanja, saj smo že vrsto let nosilci Eko zastave. Ta je namreč najbolj prepoznaven znak, da smo del programa Ekovrtec, kateri je mednarodno uveljavljen in spodbuja skrb za okolje, trajnostno ozaveščenost ter sodelovanje s širšim družbenim okoljem. Da bi našim otrokom skrb za naravo še približali, smo k sodelovanju povabili Komunalo Radgona in podjetje Saubermacher, ki se ukvarja z ločevanjem in predelavo odpadkov. 

G. Jasna Drozg iz podjetja Saubermacher, je v vseh enotah našega vrtca, nazorno predstavila ločevanje odpadkov. Izvedeli smo veliko zanimivih in poučnih stvari za vsakdanje življenje in predvsem za življenje v čistem okolju. Menim, da smo se ob predstavitvi vsi zamislili kako ločujemo odpadke in če imamo še zmeraj kakšne navade, ki bi jih bilo potrebno spremeniti. G. Jasna nam je namreč zaupala, da so v njihovem podjetju izvedli analizo mešanih odpadkov (črn zaboj) in ugotovili, da je v tem zaboju še zmeraj preveč smeti, ki bi jih lahko ločili v ostale zabojnike. Če bi pravilno ločevali odpadke, bi namreč štiričlanska družina napolnila le polovico mešanih odpadkov.

Da so na svoj račun prišli še najmlajši, se je na parkirišče vrtca pripeljalo smetarsko vozilo. Smetarji so nam pokazali kako se izprazni koš in razkazali svoje delovno vozilo. Tisti najbolj pogumni otroci so lahko sedli tudi za volan in nam zahupali. Na predstavitvi podjetja pa ni manjkal lisjak, kateri je maskota podjetja Saubermacher in je ves čas nadobudno opazoval ali otroci sodelujejo. Ker je ugotovil, da so pridni in znajo tudi ločevati jih je nagradil.

Komunala Radgona skupaj s podjetjem Saubermacher v občini Gornja Radgona izvaja javno službo zbiranja odpadkov. Obema omenjenima bi se želeli zahvaliti, da so zmeraj pripravljeni na povezovanje, ozaveščanje in prenašanje znanja na najmlajše.

 

Zapisala:

Ksenja Karlo, dipl. vzg.

 

 

0.0
Zadnja posodobitev: 18 maj, 2022
Sorodne Novice: ​TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA PODNEBNI DAN V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA OBISK REGIJSKEGA EKO KOORDINATORJA V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA EKO PUSTOVANJE V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA Virtualna praznična zgodba Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona PRIKAZ SODELOVANJA Z GASILCI GASILSKEGA DRUŠTVA GORNJA RADGONA V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA Naša občina Gornja Radgona praznuje 26. občinski praznik Obvestilo - zaprte bodo vse enote Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona Sodelovanje z likovnim društvom Gornja Radgona Poskočni muzikanti in Pikapolonica na obisku v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona
Komunala Radgona ločevanje odpadkov podjetjem Saubermacher

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več