Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

Slovenski tradicionalni zajtrk

0 Komentarji
547
20 nov 2017

Sl. tradicionalni zajtrk-obisk čebelarja 

V mesecu novembru tudi v našem vrtcu »Dan slovenske hrane« obeležimo s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Otroci so se že nekaj dni pred tem seznanjali s pomenom ustrezne prehrane za zdravje ter spoznavali pomen čebel za ljudi. In tako kot že nekaj let,  so nam tudi v petek,  17.7.2017 naše kuharice  za zajtrk pripravile lokalno pridelano hrano – črn kruh, maslo, med, mleko in jabolka. 

Že pri zajtrku se nam je pridružil tudi čebelar g. Tadej Kokol iz čebelarskega društva »Peter Dajnko« Gornja Radgona, s katerim so se otroci že ob samem zajtrku pogovarjali  o medu, zdravi prehrani ter pomenu zajtrka za naše zdravje.
Po zajtrku smo na nivoju enote Črešnjevci pripravili prireditev, katere so se udeležili vsi otroci in strokovne delavke naše enote. Otroci so se predstavili s krajšim programom: deklamacijami in pesmicami o čebelah. Nato pa nam je  čebelar Tadej  preko  čebelarskih pripomočkov predstavil delo čebelarja in pomen čebel, opisal nastanek medu ter pomembnost uporabe le-tega v prehrani in posledično tudi za naše zdravje. Čebelarsko zaščitno opremo, ki jo čebelar uporablja pri svojem delu, so si otroci lahko tudi nadeli in v svoji domišljiji za kratek čas postali »čebelarji«.  Na zanimiv način, preko zgodbice, ki jo je ustvaril sam in kateri so otroci z veseljem prisluhnili pa nam je predstavil tudi našo slovensko čebelo krajnsko Sivko. 
Ob koncu našega skupnega druženja smo se še posladkali z medenim pecivom, ki so ga pripravile naše kuharice, ter se z izdelkom-risbo otrok,  zahvalili čebelarju za njegov obisk.  

Zapisala: Miroslava Vučko, dipl. vzg.
0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: ​SLOVENSKI PRAZNIK KULTURE V SKUPINI 5–6 LET Slovenski kulturni praznik v vrtcu Tradicionalni zajtrk v enoti Črešnjevci Tradicionalni slovenski zajtrk Tradicionalni pust in eko pust v naši enoti Slovenski kulturni praznik VRTEC V ZNAMENJU TRADICIONALNEGA ZAJTRKA Tradicionalni slovenski zajtrk v 1. starostnem obdobju Tradicionalni slovenski zajtrk v naši enoti Članek v revji Vzajemna - Tradicionalni zajtrk
čebelar med

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več