Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

SKUPAJ SE IMAMO DOBRO – TEDEN OTROKA

0 Komentarji
105
14 okt 2022

V tednu otroka je bil slogan »Skupaj se imamo dobro« naše izhodišče in navdih obenem. V vrtcu se imamo vedno dobro, pa tudi vedno smo skupaj. Kakopak. Torej, kaj je bilo dobrega, posebnega? Kaj smo počeli? 

Posebne iskrice v očeh otrok smo privabili z lutkovno predstavo Metulj išče živali, dramsko igro Važič jež in plesno dramatizacijo Repa velikanka v izvedbi strokovnih delavk (različno po enotah). 

Dobro smo se imeli tudi z naravo. Torej, dihali smo tudi skupaj z njo. Teden je bil poln izletov in sprehodov med toplimi jesenskimi barvami narave. V prvem starostnem obdobju smo bili skupaj s starši in morda še s kakšno teto ali babico. Zbirali smo namreč jesenske plodove (buče, koruzo, krompir in še kaj), da smo se lahko preskusili v »bučatlonu«. No, vedno smo imeli krompir v smislu sreče. Zdaj ga imamo pa še zares. Izvedli smo tudi jesenski orientacijski pohod, glasbeno plesni dopoldan ter gibalni vrtiljak dejavnosti. Otroci drugega starostnega obdobja so teden začeli z obiskom župana ob občinskem prazniku in sodelovanjem z zavodom Vitica. Sledili so kostanjev piknik, jesenski orientacijski pohod, ogled risanega filma v sklopu projekta: Prleški pločnik slavnih iz Grosmanovega festivala, ustvarjalni vrtiljak dejavnosti ter izlet. Dva oddelka najstarejših otrok pa sta s svojim nastopom popestrila odprtje nove ploščadi v mestu, kjer so se imeli dobro skupaj z županom in prebivalci Gornje Radgone.

Da se imamo skupaj dobro, je v tem času in prostoru neprecenljiva vrednota. Z željo poslati to sporočilo v svet, že strmimo v nove dni, ko naša skrb ne bo le trajnostni razvoj povezan z naravo, saj je družba tista, s katero rastemo in še kako pomembno je, da se dobro počutimo med ljudmi, ki jih vsakodnevno srečujemo.

Vabimo vas, da si nekaj ujetih trenutkov v tednu otroka ogledate na povezavi TUKAJ.

Zapisala: Tadeja Štuhec, dipl. vzg.

0.0
Zadnja posodobitev: 14 oktober, 2022
Sorodne Novice: EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI: TRAJNOSTNO POVEZANI POSEBEN DOGODEK V TEDNU OTROKA Vabilo na cicibanove urice v tednu otroka FIT KOLESARJENJE – OTROCI, STARŠI IN ZAPOSLENI VRTCA KOLESARIMO SKUPAJ Cicibanove igralne urice v tednu otroka TEDEN OTROKA V ENOTI NEGOVA DEJAVNOSTI V TEDNU OTROKA DEJAVNOSTI V TEDNU OTROKA OD 1.10. - 5.10.2018 PROGRAM DEJAVNOSTI V TEDNU OTROKA OD 1.10. - 5.10.2018 Cicibanove urice v tednu otroka
skupaj se imamo dobro teden otroka

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več