Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

Skrbimo za svoje zdravje

0 Komentarji
821
19 maj 2017

» Skrbimo za svoje zdravje« 

Ker se zavedamo, kako pomembno je, da otroci že v zgodnjem otroštvu pridobijo dobre navade, ki krepijo naše zdravje, izvajamo v vrtcu »Manka Golarja Gornja Radgona« enota Črešnjevci, različne aktivnosti za spodbujanje zdravega življenjskega sloga. Tudi v okviru celoletne eko vsebine:  »Zdravo hrano jemo, se gibljemo in zdravo živimo«, z otroki izvajamo različne gibalne aktivnosti v katere občasno vključimo starše, hkrati pa namenjamo velik poudarek zdravemu prehranjevanju ter vsakodnevni skrbi za zdravje. 

V želji, da bi nekatere oblike varovanja zdravja otrokom čim bolj približali, smo v mesecu februarju v vrtec povabili tudi medicinsko sestro ga. Barbaro Hanc. Le-ta  je otrokom na razumljiv in spodbuden način predstavila različne oblike vsakodnevne zaščite zdravja in zdravega načina življenja, hkrati pa jim je predstavila tudi svoje delo. Ob njenem obisku, so se otroci skupaj z njo zaigrali igro: »Pri zdravniku«. Sama aktivnost jih je navdušila in spodbudila h kasnejši samostojni igri vlog, s katero so ozaveščali nekatere oblike ravnanja ob nezgodah ter podoživljali nekatere lastne izkušnje obiska pri zdravniku. 

Medicinska sestra je ob obisku otrokom predstavila tudi pomen pravilnega prehranjevanja za ohranjanje zdravja. Ker v vrtcu veliko pozornosti namenjamo zdravi hrani, smo si z otroki v tem zimskem času pripravili tudi svež sadni sok in sadno zelenjavni napitek. Ob pripravi obeh so otroci prepoznavali nekatere vrste sadja in zelenjave, jih raziskovali z vsemi čutili, ugotavljali pomen uživanja le-teh za naše zdravje ter preizkušali nove okuse, ki so v večini otrokom zelo ugajali.Otroci so se ob vsem tem veliko naučili, postali so odgovornejši pri skrbi za svoje zdravje, hkrati pa pridobljeno znanje prenesli tudi v domače okolje. Vse aktivnosti v tem času pa so bile tako kot vedno obogatene z veliko dobre volje, predvsem pa s smehom.

                                                                                        Zapisala: vzgojiteljica Vida Topolovec


0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Celoletna vsebina -Zdravje v vrtcu
medicinska sestra vrtec manka golarja zdravje

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več