Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

SENČNO GLEDALIŠČE V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA

0 Komentarji
1284
21 feb 2017

SENČNO GLEDALIŠČE V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA

              

V vrtcu Manka Golarja že dolga leta deluje lutkovna skupina Cekinček, ki jo sestavljamo vzgojiteljice. Vsako leto se pripravljajo lutkovne predstave, s katerimi razveseljujemo otroke v vrtcu in tiste, ki še vanj niso vključeni, na tako imenovanih igralnih uricah.

Udeležujemo se tudi Srečanja lutkovnih skupin Slovenije in še drugih priložnosti, kjer predstavimo svoje delo.  V omenjeno skupino je v letošnjem šolskem letu vključenih 10 vzgojiteljic, ki smo razdeljene v tri skupine.

Cilj, ki smo si ga zastavili v tem šolskem letu je, obuditi senčno gledališče. Zato smo se v tretji skupini lutkaric, ki jo sestavljamo štiri članice, odločile, da pripravimo predstavo z naslovom Sovica Oka, avtorice Svetlane Makarovič. 

Zgodba govori o  Oki, sovjem mladiču, ki živi z očetom Sovirjem in sestrico Sovico v gozdu. Vsako noč se s svojo družino odpravi na lov. Njena največja posebnost so velike oči, ki se še povečajo, ko postane radovedna. Je muhasta, saj nekega večera noče z družino na lov. Poleg tega je naivna, saj podleže lisičinim lepim besedam in ji pogumno sledi, kar je zanjo skoraj usodno. Sovica Oka je lik, ki ima veliko značilnosti otroka.

Prvo predstavo smo v mesecu decembru zaigrale otrokom enote Kocljeva 2. Lahko rečemo, da nam je uspelo, saj so bili otroci zelo navdušeni, nasmejani in so senčne lutke več kot odlično sprejeli. Tudi sami so po predstavi poizkusili igrati z lutkami in se preizkusili za belim platnom. 

Tekom meseca decembra smo predstavo odigrale še v enoti Kocljeva 4 in v enoti Črešnjevci, kjer so bili podobni odzivi otrok. V prihajajočih mesecih še bomo obiskale otroke v enoti Negova, v mesecu marcu pa bomo sodelovale tudi na Srečanju lutkovnih skupin Slovenije.

Lahko rečemo, da je samo kanček svetlobe, platno in karton dovolj, da otrokom pričaramo nasmeh na obrazu.

Zapisala: Natalija Zupančič, dipl.vzg.


0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Obvestilo - zaprte bodo vse enote Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona Sodelovanje z likovnim društvom Gornja Radgona Slovenski kulturni praznik v vrtcu Poskočni muzikanti in Pikapolonica na obisku v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona PRIKAZ SODELOVANJA Z DISPEČERJI, REŠEVALCI IN GASILCI V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA, ENOTA ČR Obisk tetke JESENI in palčka POHAJALČKA v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona, Enota K4 Vabilo na razstavo fotografij "Počutje v vrtcu in "Počutje v mestu" Nastop ​vokalne skupine Violinke z instrumentalisti Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona Celoletna vsebina -Zdravje v vrtcu Bansi v Vrtcu Manka Golarja
senčno gledališče Sovica Oka

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..



Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več