Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

Sejem Altermed 2017

0 Komentarji
708
16 mar 2017

Vrtec Manka Golarja Gornja Radgona na sejmu Altermed v Celju

Kot že nekaj let zapored, smo se tudi letos odločili, da se bomo predstavili na sejmu Altermed v Celju. Sodelovanje v programu Ekošola kot način življenja tako omogoča, da se predstavimo tudi širši javnosti. 

Ena izmed vrednot v vrtcu je ekološka ozaveščenost, kamor spada tudi odgovorno ravnanje s hrano, kultura prehranjevanja,… In, ker dajemo velik poudarek prav ekologiji, naravi in trajnostnemu razvoju je sejem Altermed del povezovanja, prikazovanja, kjer lahko naše ideje, sporočilo širimo. 

Letošnja tema naše predstavitve je bila »JEMO TUDI LOKALNO HRANO«. In zakaj uživati lokalno, sezonsko  hrano? Ker je lokalno pridelana in predelana hrana bolj okusna in hranljiva. Hrana, ki se pojavlja v določeni sezoni, ima vpliv na telo, ki je v ravnovesju z letnim časom. In, le dovolj zrela ter sveža hrana lahko razvije najbolj pristen lasten okus. Tako tudi v vrtcu dajemo vedno večji poudarek lokalni hrani in v okviru tega sodelujemo že z nekaterimi lokalnimi dobavitelji.

V našem vrtcu: ponujamo otrokom sezonsko, lokalno hrano; pridelujemo začimbe, zelišča na naših vrtovih; sodelujemo na slovenskem tradicionalnem zajtrku; pečemo, kuhamo, sejemo, sadimo; preko raznolikih dejavnosti dajemo velik poudarek ekološki ozaveščenosti; dajemo poudarek kulturi prehranjevanja, odgovornemu ravnanju s hrano, samopostrežnemu načinu prehranjevanja; izbiramo med dvema menijema (1x na teden); se gibljemo, raziskujemo in timsko sodelujemo kar nas ob okusni, zdravi hrani povezuje in nadgrajuje.

Lokalno pridelujemo in predelujemo danes za danes, za kakovostno in zdravo življenje posameznika ‒ in to so plodovi naše zemlje. 

(http://lokalna-kakovost.si/nasa-super-hrana/)

Mateja Vrbnjak, dipl. vzg.

0.0
Zadnja posodobitev: ponedeljek 17 april 2017 07:30
Sorodne Novice: SEJEM ALTERMED V CELJU Sejemska igralnica na sejmu Agra ZLATO PRIZNANJE ZA PREDSTAVITEV NA SEJMU ALTERMED DRŽAVNO SREČANJE LUTKOVNIH SKUPIN SLOVENIJE 2017 Vrtec prejel Zlato priznanje na sejmu Altermed
Altermed

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več