Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

​RINGARAJA OTROŠKIH FOLKLORNIH SKUPIN 2024

0 Komentarji
162
31 mar 2024

V vrtcu  Manka Golarja Gornja Radgona ohranjamo kulturno dediščino, zato otrokom ponujamo folklorno dejavnost. V okviru obogatitvene dejavnosti Zaplešimo in se zavrtimo v stare čase,  otroci spoznavajo različne igre, izštevanke ter ljudske pesmi in plese, se igrajo  ljudske igre, to so stare, kmečke, deloma pozabljene igre, katere so se igrali že naši dedki, babice, pradedki in prababice in so se prenašale iz roda v rod. 

Otroci s spoznavanjem ljudskih plesov razvijajo svoje ustvarjalne sposobnosti, hkrati pa se na neposreden način srečujejo s kulturo bivanja svojih prednikov. Igre poskrbijo za dobro vzdušje, popestritev in krajšanje časa. 

Kot nagrada za pridno delo otrok, ki obiskujejo obogatitveno dejavnost, je udeležba na srečanju otroških folklornih skupin, ki je potekalo v Kulturnem domu Sveti Jurij ob Ščavnici, v četrtek, 28.3.2024.

 Našim malim plesalcem čestitamo za uspešno predstavitev na tako pomembnem nastopu, saj smo bili s strani strokovne ocenjevalke deležni samih pozitivnih kritik, staršem pa zahvala za spremstvo in vso podporo. 

                                                                     

VODJI OFS: 

Marina Rožman in Erika Bračko 


0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Barvni noski 2024 ​SVETOVNI DAN ZEMLJE 2024 ​Prejeli smo zlato priznanje na Sejmu Altermed, ki je potekal od 15.3.-17.3.2024. »Že diši po kruhu«: predstavitev Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona na sejmu Altermed 2024 ​PLESNA SKUPINA VRTCA NA REGIJSKEM SREČANJU OTROŠKIH PLESNIH SKUPIN – PLESNE VIZIJE 2023 ​OTROŠKA FOLKLORNA SKUPINA NA OCENJEVANJU DOSEGLA REGIJSKI NIVO ​RINGARAJA OTROŠKIH FOLKLORNIH SKUPIN Na vlaku otroških želja ​Zaključno srečanje s starši v skupini 1–2 let v Enoti K2 ​SLOVENSKI PRAZNIK KULTURE V SKUPINI 5–6 LET
folklorna obogatitvena dejavnost srečanje otroških folklornih skupin

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več