Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

​Projekt društva Sobivanje, Varno v vrtec in šolo, tudi v oddelkih 1. starostnega obdobja

0 Komentarji
391
30 maj 2022

PROMETNA MODNA REVIJA

Namen projekta je ozavestiti najranljivejšo skupino v prometu, torej najmlajše. Skozi celotno šolsko leto smo izvedli več aktivnosti v okviru tega projekta, pri čemer smo dali poudarek varnemu prečkanju prehoda za pešce. Iskali smo zanimive načine, kako otrokom približati slednje v prostorih vrtca. Preko fotografij smo prepoznavali točke do prihoda v vrtec in preko izdelanih talnih prometnih znakov, poti in prehoda za pešce po celotni igralnici, utrjevali varno prečkanje čez prehod za pešce skozi zanimivo igro »prednost pešcu«. Otroci so v skupinah ali posamezno prečkali prehod z dvigom roke, ostali so ta čas bili udeleženci v »prometu« s poganjalci in se pred prehodom vedno ustavili. Vloge smo večkrat menjali. Že preprosto pravilo in osnovna orientacija v prostoru sta ključnega pomena pri razvijanju igre in ozaveščanju pomena tudi prometnih pravil. 

Zaključek projekta smo zasnovali po modelu petstopenjskega projektnega načrtovanja in tako vsebino projekta neposredno vključili. Ker smo v fazi (koraku) ustvarjalnosti, smo projekt podoživljali skozi prometno modno revijo. K modni reviji so sodile nekajdnevne priprave z rekviziti in jutranje priprave s pomerjanjem kostumov ter dodatkov, kot so pokrivala in sončna očala ter urejanjem frizur. Kot specialni rekviziti primerni k vonju po poletju, so se izkazali ogromni sladoledi izdelani iz papirja. 

Velja omeniti še, da toliko kot so otroci bili motivirani s pripravami, glasbo in publiko, toliko je prometna modna revija tudi uspela in požela bučen aplavz. Tako se s prvimi pravimi nastopi srečajo tudi najmlajši v vrtcu. 

Vabimo vas, da kliknete na povezavo in se prepričate tudi sami.  Varno v vrtec - modna revija

Zapisala: Tadeja Štuhec, dipl. vzg.


0.0
Zadnja posodobitev: 30 maj, 2022
Sorodne Novice: ​»Akcijo Deželak Junak podpiramo tudi zaposleni Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona.« ​Z roko v roki – VRTEC MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA IN CENTER ZA KREPITEV ZDRAVJA GORNJA RADGONA ​Vrtec Manka Golarja Gornja Radgona na sejmu Altermed v Celju ​»Naj tudi na vašem oknu zažari srce« ​STROKOVNE DELAVKE NAŠEGA VRTCA PREJELE PRIZNANJA DRUŠTVA PEDAGOGOV DR. ANTONA TRSTENJAKA ​Jesen je potrkala tudi na vrata vrtca ​TURIZEM IN VRTEC - Z igro do prvih turističnih korakov: VODA IN ZDRAVILNI TURIZEM PRIKAZ SODELOVANJA Z GASILCI GASILSKEGA DRUŠTVA GORNJA RADGONA V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA Tudi poleti zdravo živimo in se krepimo Varno v vrtec in šolo
modna revija prometna varnost

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več