Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

PRIKAZ SODELOVANJA Z GASILCI GASILSKEGA DRUŠTVA GORNJA RADGONA V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA

0 Komentarji
275
19 okt 2021

V mesecu oktobru, mesecu požarne varnosti, smo sodelovali s prostovoljnim gasilskim društvom Gornja Radgona in navzočimi gasilci ( Marko Fekonja, Vladimir Cvetkovič, Saša Serec in Tomaž Munda).

Da bi otrokom omogočili čim boljši vpogled v omenjeno institucijo, smo vse skupaj povezali v zgodbo.

Najprej so otroci na kratko poslušali gasilce, ki so jim predstavili gasilska vozila, gasilsko opremo, obleko in njihovo delo.

 Ker so otroci že bili neučakani, so si lahko tudi sami vsa vozila ogledali, se v njih posedli in uživali v gasilskih vozilih. Seveda so lahko tudi vse poskusili ( vklopiti sirene, prižgati modre luči, škropiti z gasilsko cevjo, se rokovati z gasilsko opremo…).  Najbolj jim je bilo seveda zanimivo škropljenje, saj so se vživeli v delo gasilca.

Otroci so bili tudi navdušeni, ko je gasilec z avto lestvijo v zrak popeljal nekatere vzgojiteljice, ki pa so prav tako uživale v »višini« in so si lahko ogledale vrtec in  naše mesto Gornja Radgona iz ptičje perspektive.

Tako so otroci skozi pripoved gasilcev in prikazom njihove opreme in vozil izvedeli veliko novega in se seznanili s potekom » intervencije« od prvega koraka naprej. 

Nekaj utrinkov obiska gasilcev si lahko ogledate tukaj.

                                                                                                                                      Zapisala: Janja Munda, vzgojiteljica predšolskih otrok – pomočnica vzgojiteljice

0.0
Zadnja posodobitev: 19 oktober, 2021
Sorodne Novice: ​PRAVLJIČNI POHOD V VRTCU MANKA GOLARJA ​TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA PODNEBNI DAN V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA ​STROKOVNE DELAVKE NAŠEGA VRTCA PREJELE PRIZNANJA DRUŠTVA PEDAGOGOV DR. ANTONA TRSTENJAKA ​Obisk mladih kuharjev v vrtcu ​32. CICIBANOV DAN V VRTCU MANKA GOLARJA ​Projekt društva Sobivanje, Varno v vrtec in šolo, tudi v oddelkih 1. starostnega obdobja ​Sodelovanje s Komunalo Radgona in podjetjem Saubermacher OBISK REGIJSKEGA EKO KOORDINATORJA V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA EKO PUSTOVANJE V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA
gasilci mesec požarne varnosti

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več