Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

PRIKAZ SODELOVANJA Z GASILCI GASILSKEGA DRUŠTVA GORNJA RADGONA V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA

0 Komentarji
85
19 okt 2021

V mesecu oktobru, mesecu požarne varnosti, smo sodelovali s prostovoljnim gasilskim društvom Gornja Radgona in navzočimi gasilci ( Marko Fekonja, Vladimir Cvetkovič, Saša Serec in Tomaž Munda).

Da bi otrokom omogočili čim boljši vpogled v omenjeno institucijo, smo vse skupaj povezali v zgodbo.

Najprej so otroci na kratko poslušali gasilce, ki so jim predstavili gasilska vozila, gasilsko opremo, obleko in njihovo delo.

 Ker so otroci že bili neučakani, so si lahko tudi sami vsa vozila ogledali, se v njih posedli in uživali v gasilskih vozilih. Seveda so lahko tudi vse poskusili ( vklopiti sirene, prižgati modre luči, škropiti z gasilsko cevjo, se rokovati z gasilsko opremo…).  Najbolj jim je bilo seveda zanimivo škropljenje, saj so se vživeli v delo gasilca.

Otroci so bili tudi navdušeni, ko je gasilec z avto lestvijo v zrak popeljal nekatere vzgojiteljice, ki pa so prav tako uživale v »višini« in so si lahko ogledale vrtec in  naše mesto Gornja Radgona iz ptičje perspektive.

Tako so otroci skozi pripoved gasilcev in prikazom njihove opreme in vozil izvedeli veliko novega in se seznanili s potekom » intervencije« od prvega koraka naprej. 

Nekaj utrinkov obiska gasilcev si lahko ogledate tukaj.

                                                                                                                                      Zapisala: Janja Munda, vzgojiteljica predšolskih otrok – pomočnica vzgojiteljice

0.0
Zadnja posodobitev: 19 oktober, 2021
Sorodne Novice: Naša občina Gornja Radgona praznuje 26. občinski praznik Obvestilo - zaprte bodo vse enote Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona Sodelovanje z likovnim društvom Gornja Radgona Slovenski kulturni praznik v vrtcu Poskočni muzikanti in Pikapolonica na obisku v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona PRIKAZ SODELOVANJA Z DISPEČERJI, REŠEVALCI IN GASILCI V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA, ENOTA ČR Obisk tetke JESENI in palčka POHAJALČKA v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona, Enota K4 Vabilo na razstavo fotografij "Počutje v vrtcu in "Počutje v mestu" Nastop ​vokalne skupine Violinke z instrumentalisti Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona Celoletna vsebina -Zdravje v vrtcu
gasilci mesec požarne varnosti

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več