Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

PRIKAZ SODELOVANJA Z DISPEČERJI, REŠEVALCI IN GASILCI V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA, ENOTA ČR

0 Komentarji
430
17 okt 2019

PRIKAZ SODELOVANJA Z DISPEČERJI, REŠEVALCI IN GASILCI V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA, ENOTA ČREŠNJEVCI

V mesecu oktobru, mesecu požarne varnosti smo sodelovali z gasilci ( Vladimir Cvetkovič, Marko Fekonja in Franc Rožman), nujno medicinsko pomočjo Zdravstvenega doma Gornja Radgona ( Zoran Petrovič – vodja reševalne službe) ter Dispečerskim centrom zdravstva Maribor ( Viktorija Klančnik). Slednja je tudi mamica otroka, ki obiskuje naš v vrtec.

Da bi otrokom omogočili čim boljši vpogled v omenjene institucije oz. društva, smo vse skupaj povezali v zgodbo.

Najprej so otroci poslušali prevzetje klica na dispečerski službi in se seznanili z njihovim uradnim postopkom ( kdo kliče, kaj in kje se je zgodilo, kdo je v nevarnosti, kaj naj naredimo – napotki o ravnanju v dani situaciji…). Takoj po klicu je prihitelo gasilsko vozila in PGD Gornja Radgona in reševalno vozilo Zdravstvenega doma Gornja Radgona. Najprej so v vrtec vstopili gasilci, preiskali prostor in poiskali » pogrešano« osebo – vzgojiteljico Dašo, ki so jo pospremili do reševalca Zorana Petroviča, ki je počakal pred vrtcem. Ta jo je pospremil do reševalnega vozila, kjer ji je nudil » zdravstveno« oskrbo ( preverjanje dihanja in srčnega utripa,  kakovost dihanja…)

Otroci so skozi zgodbo izvedeli veliko novega in se seznanili s potekom » intervencije« od prvega koraka naprej. Seznanili so se z opremo reševalnega in gasilskega vozila, intervencijsko obleko gasilca in reševalca. Otroci so imeli možnost tudi vse preizkusiti ( škropljenje z gasilsko cevjo, rokovali so se z opremo za reševanje, z nosili, merilnimi napravami…)

Zapisala: Janja Munda, vzgojiteljica predšolskih otrok, pomočnica vzgojiteljice.

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: ​PRAVLJIČNI POHOD V VRTCU MANKA GOLARJA ​TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA PODNEBNI DAN V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA ​Obisk mladih kuharjev v vrtcu ​32. CICIBANOV DAN V VRTCU MANKA GOLARJA ​Sodelovanje s Komunalo Radgona in podjetjem Saubermacher OBISK REGIJSKEGA EKO KOORDINATORJA V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA EKO PUSTOVANJE V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA Virtualna praznična zgodba Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona PRIKAZ SODELOVANJA Z GASILCI GASILSKEGA DRUŠTVA GORNJA RADGONA V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA
gasilci sodelovanje zdravstvo

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več