Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

Pričetek projekta Punčka iz cunj

0 Komentarji
1277
21 okt 2015

Pričetek Unicefovega projekta Punčka iz cunj v enoti Negova
Punčka iz cunj je UNICEF-ov projekt, ki je nastal po italijanskem vzoru, danes pa se uspešno izvaja v številnih evropskih državah (Finska, Francija, Češka, Romunija itd.). UNICEF Slovenija ga izvaja od leta 2003.
Temeljni namen projekta je zbiranje sredstev za UNICEF-ov program cepljenja otrok v državah v razvoju proti šestim nalezljivim otroškim boleznim (davica, ošpice, oslovski kašelj, otroška paraliza, tuberkuloza in tetanus).
Punčka iz cunj je igrača, ki je poznana v vseh kulturah sveta. V preteklosti je marsikomu v otroštvu delala družbo, danes pa predstavlja otroka iz države v razvoju, ki ga je potrebno cepiti in potrebuje našo pomoč. Posameznik punčko posvoji z donacijo v višini 20 evrov, kolikor stane cepljenje enega otroka proti šestim otroškim nalezljivim boleznim. Posameznik punčki tako zagotovi nov dom, otroku v državah v razvoju pa priložnost za zdravo življenje. Prav zato je nosilni slogan projekta Posvoji punčko in reši otroka.
Vesela sem, da smo se v naši enoti vsi trije oddelki vključili v ta projekt. V minulem tednu sta nas obiskali dve šivilji. To sta ga. Suzana Ruhitelj in ga. Marjata Prajndl, kateri sta z veliko truda in ustvarjalnosti izdelali šest punčk, oblekic zanje ter potovalnih vrečk, v katerih bodo naše punčke – Klara, Zoja in Meta odhajale na obiske k otrokom.
Otroci so z veliko mero vztrajnosti pomagali pri polnjenju punčk, izbiri imen zanje, blaga za oblačila ter še pri marsičem.
S projektom Punčka iz cunj spodbujamo tudi spletanje prijateljskih vezi med izdelovalci in posvojitelji punčk. Vsaka punčka ima osebno izkaznico in dopisnico s podatki izdelovalca. Posvojitelj s slednjo izdelovalcu punčke sporoči, kje je ta našla novi dom.
Zapisala: Irena Domanjko Seršen, dipl. vzg.
Vodja projekta Unicef

0.0
Zadnja posodobitev: ponedeljek 13 februar 2017 15:02
Sorodne Novice: Srečanje članov projekta Hob's Adventure Erazmus+ v Estoniji
projekt Punčka iz cunj Unicef

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več