Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

POMURSKO SREČANJE PLESNIH SKUPIN: » MIGAM – GIBALNICA 2019«

0 Komentarji
306
23 apr 2019

POMURSKO SREČANJE PLESNIH SKUPIN: » MIGAM – GIBALNICA 2019«


Otroci plesne obogatitvene dejavnosti z vrtca Manka Golarja Gornja Radgona, enota Črešnjevci, so se že drugo leto udeležili pomurskega srečanja plesnih skupin: » Migam – Gibalnica 2019« v  Lendavi. Udeležilo se je 13 otrok, starih 4-6 let.


Glede na to, da že več let v najstarejših skupinah v našem vrtcu izvajamo obogatitvene dejavnosti s plesno vsebino, se udeležujemo revij otroških plesnih skupin. Dajemo velik poudarek na razvijanju gibalnega izražanja in ustvarjanja s telesom in rekviziti. V prvi vrsti poskušamo otroke seznaniti z zmožnostmi njihovega telesa brez glasbe, kasnjeje le-to dodamo. Ponavadi je ta v veliki meri odvisna od individualnosti skupine, njene raznolikosti in venergičnosti otrok. Tako smo se letos predstavili s plesno miniaturo Energijska rapsodija, ki že sama po sebi pove, da je ples energičen, drzen in povezan z električno energijo. Otroci so v plesu izredno uživali, se ujeli z ritmom in prostorom ter imeli možnost pokazati svojo individualnost. 

Ves njihov trud in ustvarjalnost pa sta pripeljala do tega, da smo med 15-imi plesnimi predstavami že drugo leto bili izbrani za regijsko srečanje otroških plesnih skupin, ki bo 16.5. v Selnici ob Dravi.    
Mentorici skupine, Tadeja Štuhec in Mihaela Plemenič, sva izredno ponosni, saj so otroci ves prostor in ples v celoti obvladovali kot bi na tem odru že velikokrat plesali. 

Selektorica Snježana Premuš je v strokovni oceni plesa zapisala: »Mentorici sta spet našli zelo zanimivo temo (lansko leto je bila vesolje). Ključno za njuno delo je to, da z otroci poglobljeno raziščeta veliko aspektov teme, ki so si jo zadali. Pridejo do veliko različnih kvalitet in gibalnih vzorcev in odnosov ter predvsem zanimivega rekvizita.
Mentorici sta želeli z otroci vizualizirati energijo in jim je to tudi uspelo. Raziskovali so kvaliteto gibanja preden so izbrali glasbo, kar bi pohvalila in tudi vzpodbujala naprej. Prevečkrat se mentorji naslonijo na glasbo, iščejo popularno glasbo ali pa besede in ne razumejo, da so otroci v tem času zelo odprti in če jih pravilno motiviramo, so odzivni. Brez glasbe so se lahko tudi posvetili idejam, asociacijam in raziskavi le - teh skozi gibanje. Šele potem je prišla glasba, ki je samo še dodatno motivirala otroke, ki so skoznjo začutili veliko energije. Mentorici sta tudi upoštevali naravo celotne skupine, ki je tudi zelo energična in tako sta jo na zelo inteligenten način katalizirali skozi izbrano temo. Otroci so razdelali poglobljeno, kaj je energija, kakšne energije in napetosti nastajajo v telesu in okoli nas, v odnosu in v skupini, v prostoru in z materiali.«

Velika zahvalila gre tudi vsem staršem za podporo, organizacijo ter prevoz otrok v  Lendavo. 

 Zapisala: Mihaela Plemenič, dipl. vzg. otrok


0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Srečanje članov projekta Hob's Adventure Erazmus+ v Estoniji Otroci enote Črešnjevci na državnem srečanju otroških plesnih skupin UDELEŽBA NA POMURSKEM SREČANJU PLESNIH SKUPIN » MIGAM – GIBALNICA 2018« DRŽAVNO SREČANJE LUTKOVNIH SKUPIN SLOVENIJE 2017 Medgeneracijsko srečanje v okviru interesne dejavnosti "Mali naravoslovec" Srečanje s starši - ustvarjanje v naravi Otroška folklora se je uvrstila na regijsko srečanje UDELEŽBA NA OBMOČNI REVIJI PLESNIH SKUPIN Zimsko srečanje s starši v oddelkih 1. starostnega obdobja Srečanje z našimi upokojenci
ples revija

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več