Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

Pomladno druženje otrok in staršev

0 Komentarji
633
13 apr 2017

Pomladno druženje otrok in staršev

Povsod že diši po pomladi. Nebo postaja bolj modro, ptičje petje pa glasnejše. Dnevi so daljši in bolj sončni, ljudje postajamo bolj veseli in energični. Vse to kar kliče na prosto tako otroke kot odrasle.
Na sončen marčevski popoldan so se otroci  iz skupine 5 – 6 let starih otrok iz enote Kocljeva 4 skupaj s starši  odpravili na prijeten sprehod v naravo. S sodelavko Petro Lehko sva dali poudarek  gibanju in tradiciji. Nekaj dni nazaj je bilo gregorjevo, zato je bil prvi postanek ob potočku, kjer so starši skupaj z otroki spustili v vodo papirnate ladjice. Ladjico so si naredili otroci v vrtcu, nanjo pa naložili lepe želje, poljubčke in objeme. Le-te pa kar niso hotele odpluti, zato so jim očetje pogumno pomagali po toku naprej. Ljudsko izročilo pravi, da imajo ptički na gregorjevo gostijo in zato na grmih najdemo pogačice. Otroci jih na grmih sicer niso našli, so pa v košarici, ki jo je pripravila prijazna babica Dragica, našli zelo okusne pogačice v obliki čudovitih ptičkov in se jih zelo razveselili. Na sprehodu smo vsi naredili še nekaj gibalnih vaj, se malo predihali in sprostili. Preden pa so starši prejeli darila, ki so jih otroci izdelali samo zanje, so se predstavili s kratkim programom deklamacij in pesmic.
Posebno darilo tega prijetnega popoldneva pa je sta bili sproščenost in smeh na licih vseh prisotnih. In ob tem se mi je utrnila misel, da nas male stvari res bogatijo. Pa naj bo takšnih trenutkov v življenju čimveč!!

Nada Veingerl, vzgojiteljica

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: REDNI LETNI VPIS PREDŠOLSKIH OTROK ZA ŠOLSKO LETO 2021/22 Obvestilo o rednem letnem vpisu predšolskih otrok Obvestilo o preklicu nujnega varstva otrok Redni letni vpis predšolskih otrok za šolsko leto 2020/21 GLASUJTE ZA PLES PIKAPOKA NAŠIH OTROK POSEBEN DOGODEK V TEDNU OTROKA Vabilo na cicibanove urice v tednu otroka Vabilo na predavanje Otrok in digitalna tehnologija SPOZNAVANJE INTEGRITETE ZA OTROKE V VRTCIH Adventne delavnice za otroke v Cvetličarni Mirjana
2. starostno obdobje gibanje gregorjevo srečanje s starši tradicija

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več