Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

OTVORITEV PREUREJENE VRTČEVSKE GREDE V PARKU

0 Komentarji
267
12 nov 2021

Naš vrtec že deset let skrbi in ureja cvetlično gredo v parku ob športnem centru. Letos spomladi smo se strokovne delavke vrtca, ki jo urejamo, odločile, da jo bomo preuredile in na novo zasadile.  

Ob skrbnem premisleku in na pobudo vzgojiteljice Angele smo se odločile posaditi sivko, ki je zelo priljubljena rastlinska vrsta in obenem vsestransko uporabna. Kot vemo, se nam sivka razdaja s svojimi vijoličastimi cvetovi, ima prijeten mediteranski vonj in je navsezadnje zelo uporabna pri odganjanju komarjev in moljev.

V mesecu maju smo preuredile del gredice, zasajene z vrtnicami, v mesecu septembru pa preostali  del cvetlične gredice. Pri preurejanju grede sva se z vzgojiteljico Angelo pri odstranjevanju vrtnic, ki so na cvetlični gredi rasle od samega začetka, pošteno namučili. Pri tem opravilu sta nama priskočili na pomoč še vzgojiteljici Erika in Nina. Za zaščito pred plevelom smo položile filc in šele potem zasadile sivko. Da bi sivka še bolj prišla do izraza, smo gredico prekrile s prodniki, ki nam jih je prispevalo podjetje Tivadar, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Tako je naša gredica dobila čisto novo podobo. Drugo stran gredice, kjer so zasajene grmovnice, smo prav tako preuredile v mesecu septembru, prekrile smo jo s filcem in prodniki. Tako smo v letošnjem letu uspele uresničiti že dolgo željeni načrt preureditve naše vrtčevske grede. 

19. oktobra 2021 smo pripravile in izpeljale poseben dogodek. Strokovne delavke in otroci drugega starostnega obdobja iz enot Kocljeva 2 in Kocljeva 4 smo ob petju in plesu otrok slavnostno otvorili našo cvetlično gredo. Čast prereza traku je pripadla ravnateljici vrtca mag. Bredi Forjanič in vzgojiteljici Angeli Štanta, pobudnici ideje za preureditev gredice. Pri otvoritvi so se nam pridružili tudi zaposleni in stanovalci Doma starejših občanov Gornja Radgona. Prav tako smo povabili novinarko radia Murski val, ki je ob tej priložnosti intervjuvala otroke o gredici in tudi ostale navzoče. Iz komentarjev otrok, ki so bili zelo izvirni in polni naravoslovnega znanja, je bila na to temo narejena radijska oddaja »Biba, buba, baja«, ki je bila na sporedu konec meseca oktobra. Po uradnem delu otvoritve smo se v parku ob gibalnih dejavnostih z veseljem razgibali.

Iz sivkinih cvetov, ki nam bodo krasili gredico, bomo izdelovali darila za zunanje sodelavce, jo uporabljali kot dodatek za kopalno sol, izdelovali bomo dišeče vrečke in še marsikaj drugega. Verjamemo, da nam bo preurejena cvetlična greda krasila in lepšala izgled parka še dolga leta.  Z otroki se na sprehodu po parku z veseljem ustavimo ob njej in občudujemo rastline in cvetlice, ki tam rastejo. Otroci so bili nad novo zasaditvijo navdušeni in veseli, še bolj zato, ker so videli svoje vzgojiteljice pri skrbnem urejanju cvetlične grede.

Radijski oddaji »Biba, buba, baja« lahko prisluhnete tukaj.

Zapisala: Ivona Kovačič, dipl. vzg.

0.0
Zadnja posodobitev: 12 november, 2021
Sorodne Novice: OTVORITEV RAZSTAVE »MOJE PTICE – TVOJE PTICE« 5. LIKOVNA KOLONIJA V PARKU Vabilo na otvoritev razstave "Moje ptice - tvoje ptice" Vabilo na otvoritev razastave "Portreti otrok nekoč in danse" 4. Likovna kolonija v parku v Gornji Radgoni
cvetlična greda prenova

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več