Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

​Otvoritev cvetlično zeliščnega vrta ob Svetovnem dnevu Zemlje

0 Komentarji
170
25 apr 2024

Vsako leto 22. aprila v vrtcu Manka Golarja praznujemo svetovni dan Zemlje. Na ta dan se odvijajo različni dogodki, dejavnosti  preko katerih otroke spodbujamo na varovanje okolja. Preko pogovorov želimo otroke opozoriti na ranljivost našega planeta ter jih spodbujamo k iskanju idej in premišljanju o tem,  kako pomagati pri ohranjanju narave. Navajamo jih na preproste, vendar zelo pomembne navade za ohranitev našega planeta, kot so ločevanje odpadkov, varčevanje z vodo in elektriko, uporabo odpadne embalaže za igro, recikliranje le-te ipd.  

Na Svetovni dan Zemlje smo se otroci in zaposleni  enote Kocljeva 2 zbrali na igrišču ob cvetlično zeliščnem vrtu, ki je meseca marca pridobil novo podobo. Z vzgojiteljico Angelo sva zelo ponosni na nov videz cvetlično zeliščnega vrta, saj bo le-ta služil še mnogim generacijam otrok in zaposlenim. Stara lesena korita sva ob pomoči hišnikov zamenjali ter iz granitnih kock zazidali nova in zasadili cvetlice in zelišča, katera bomo vsestransko uporabljali. Temeljni kamen je seveda položila ga. ravnateljica, mag. Sabina Steyer Debeljak.

Na otvoritev zeliščnega vrta smo povabili tudi zaposlene in varovance Doma starejših občanov Gornja Radgona, ki so se povabilu z veseljem odzvali. 

Otroci starejših oddelkov so najprej zapeli našo Eko himno. Sledila je slavnostna otvoritev cvetlično zeliščnega vrta. Ravnateljica vrtca, mag. Sabina Steyer Debeljak je ob pomoči otrok, ki obiskujejo obogatitveno dejavnost »Mali naravoslovci«, s prerezom traku le-tega slavnostno odprla. 

Svetovni dan Zemlje smo prav tako obeležili z zasaditvijo jablane in kostanja ter postavitvijo valilnice na drevo na igrišču enote Kocljeva 2. Pri postavitvi valilnice so nam priskočili na pomoč gasilci iz Prostovoljnega gasilskega društva Gornja Radgona, za kar se jim iskreno zahvaljujemo, drevesnici Malus Vučja Vas pa za podarjeno drevo jablane in kostanja. Na koncu smo ob pesmi Zemlja pleše skupaj zaplesali ter tako obeležili Svetovni dan Zemlje. 

Narava nas vse bolj opozarja, kako ranljiva in krhka je. Vsako leto smo priča zmeraj pogostejšim naravnim katastrofam. Vabimo vas k razmisleku o tem, kako pomembno je čuvati in ohranjati naravo za prihodnje rodove, saj že z majhnimi prispevki lahko naredimo velike korake k temu. 

Naj ne bo Svetovni dan Zemlje dan, ko se  zamislimo in ozavestimo o varovanju našega planeta, temveč vsak dan v letu.

Zemlja nam bo hvaležna.

Zapisala: Ivona Kovačič, dipl. vzg.

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: ​SVETOVNI DAN ZEMLJE 2024 ​DAN ZEMLJE 2023 ​Svetovni dan Zemlje v enoti Kocljeva 2 Obisk nogometaša ob svetovnem dnevu športa (31. 5. 2021) DAN ZEMLJE

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več