Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

Otroci iz enote Črešnjevci ohranjajo tradicijo in sodelujejo z lokalnim vinogradnikom

0 Komentarji
97
27 sep 2023

Prizadevamo si ohranjati običaje ter s tem tradicijo, ki je značilna za naše območje. Omenjeno počnemo na način, da jo strokovni delavci otrokom poskušamo predstaviti kot vrednoto, ki bo v njih živela in ki jo bodo nekoč goreče prenašali naslednjim rodovom.  

Enota vrtca Črešnjevci leži na gričevnati lokaciji obdani z vinogradi, ki se razprostirajo daleč naokrog. Kot že nekaj preteklih let smo se tudi letošnjo jesen povezali z lokalnim vinogradnikom. Z nami sodelujejo na način, da nas povabijo v njihove vinograde na obiranje grozdja. Ker trgatev velja za družabni dogodek smo skupaj z otroki, k temu opravilu povabili tudi starše in stare starše. Dobra volja nas je vodila vse od vrtca, pa tja do vinograda. Verjamem, da so tisti, ki so nas po poti srečali, takoj uganili kam smo namenjeni. Otroci so namreč bili opremljeni s predpasniki, klobuki, pὕtami,… Nekateri so se s tem delom srečali prvič, veliki večini pa je bilo že znano - kar so dokazali z iznajdljivostjo pri delu. Pridno in marljivo smo trgali grozdje vsi. Po opravljeni trgatvi smo vedra uporabili za stol, in se zasluženo okrepčali z domačimi sirovimi pogačami, ki so jih v krušni peči spekli gostitelji. 

Ker nam današnji čas omogoča spletno povezovanje, smo izkoristili možnost, in se preko video klica povezali z enoto vrtca v Radgoni. Na tak način so otroci imeli priložnost predstaviti in pokazati naše sledenje tradiciji. 

Iz nabranega grozdja smo v sodelovanju z našo kuharico skuhali sok. Z njim smo nazdravili na dobro opravljeno delo in sodelovanje vseh deležnikov. Tako smo znova potrdili našo vizijo vrtca »Skupni koraki nas vodijo k odličnosti«. 

                                                                                                                                                                   Zapisala: Darja Vajngerl, mag. prof. inkl. ped. 


0.0
Zadnja posodobitev: 27 september, 2023
Sorodne Novice: ​JESENSKO DRUŽENJE S STARŠI IZ VRTCA MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA, ENOTA ČREŠNJEVCI ​TETKA JESEN JE PRIŠLA V ENOTO VRTCA ČREŠNJEVCI NAJMLAJŠI OTROCI OSVOJILI GLAVNO NAGRADO NATEČAJA CARTHAGO D.O.O. Tetka jesen na obisku v enoti Črešnjevci Obvestilo - zaprte bodo vse enote Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona Tradicionalni zajtrk v enoti Črešnjevci Otroci enote Črešnjevci na državnem srečanju otroških plesnih skupin FIT KOLESARJENJE – OTROCI, STARŠI IN ZAPOSLENI VRTCA KOLESARIMO SKUPAJ POLETJE V ODDELKIH PRVEGA STAROSTNEGA OBDOBJA ENOTE KOCLJEVA 2 Otroci so zapeli Slakovo pesem Čebelice
enota črešnjevci trgatev

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več