Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

OBISK POLICIJSKE POSTAJE

0 Komentarji
453
07 apr 2023

V petek, dne 7.4.2023 so otroci Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona obiskali Policijsko postajo Gornja Radgona. Pred postajo jih je pričakal policist Boštjan Živko, kateri jih je povabil v notranjost zgradbe na ogled prostorov. Z ogledom so pričeli v sprejemni pisarni, kjer sprejemajo tudi telefonske klice.  Otrokom so bili najbolj zanimivi prostori za pridržanje, prostor za zaslišanje oseb, policijska vozila, delovna in zaščitna  oprema ter ostali pripomočki, ki jih potrebujejo pri vsakdanjem delu. Videli so tudi kako izgleda intervencijsko vozilo – »Marica«, za prevoz pridržanih oseb, ki pridejo navzkriž z predpisanimi zakoni. V  sejni sobi so policisti predstavili poklic policista, seznanili so jih z njihovim  delom  in nalogami, pri tem pa spoznali kako pomemben in zahteven je  njihov  poklic.  Izvedeli so, da policisti skrbijo za prometno varnost, varujejo  državno  mejo, skrbijo za varnost ljudi, premoženja, preprečujejo kazniva  dejanja,  odkrivajo  in prijemajo storilce kaznivih dejanj, varuje objekte, vzdržuje javni red na javnih shodih in prireditvah….

Otroci  so postavili tudi nekaj vprašanj, na katere so policisti z veseljem odgovorili.  Skupaj so ugotovili, da so policisti prijazni in da je njihova naloga pomagati ljudem.

Zapisala: Marina Rožman, dipl. vzg.

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: ​Obisk umetnice Dane ​OBISKALE SO NAS STROKOVNE DELAVKE IZ BOLGARIJE ​Obisk mladih kuharjev v vrtcu OBISK REGIJSKEGA EKO KOORDINATORJA V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA Obisk Dedka Mraza Obisk nogometaša ob svetovnem dnevu športa (31. 5. 2021) Tetka jesen na obisku v enoti Črešnjevci Obisk polarne dežele na Meleh Obisk Polarne dežele Poskočni muzikanti in Pikapolonica na obisku v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona
policijska postaja Gornja Radgona

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več