Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

Obisk polarne dežele na Meleh

0 Komentarji
376
27 jan 2020

Obisk polarne dežele na Meleh

Na ponedeljkovo jutro so se otroci v vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona-enota Črešnjevci, zbrali polni pričakovanj. To je bil namreč dan, ko smo se z avtobusom odpravili na izlet v polarno deželo na Meleh. Že sama vožnja z avtobusom je bilo doživetje, saj so se nekateri otroci z njim peljali prvič.

V Vrtnem centru Kurbus nas je pričakala prijazna uslužbenka, ki nas je pospremila v polarno deželo, kjer smo lahko videli zasnežena in zaledenela drevesa, ledene skale, ledene sveče in igluje. Sprehodili smo se tudi po potki, ob kateri smo lahko opazili severne medvede, tjulnje in pingvine. Pot nas je nesla skozi veliki iglu, v katerem je bila razstavljena božična vasica, kot iz pravljice. Po sprehodu skozi polarno deželo smo si ogledali še kratko animacijo, ki je govorila o problemu globalnega segrevanja.

Za na konec je sledilo še presenečenje. Otroci so sprva imeli priložnost otipati in povonjati različna zelišča, nato pa so lahko v lončke sadili semena. Vsak je dobil svoj lonček, v katerega je položil nekaj zemlje in vanjo posadil seme. To so si otroci lahko odnesli domov za spomin na današnji super izlet.

Zapisala: Ksenja Karlo, dipl. vzg.

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Obisk nogometaša ob svetovnem dnevu športa (31. 5. 2021) Tetka jesen na obisku v enoti Črešnjevci Obisk Polarne dežele Poskočni muzikanti in Pikapolonica na obisku v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona Obisk tetke JESENI in palčka POHAJALČKA v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona, Enota K4 TETKA JESEN NA OBISKU ZANIMIV OBISK V ENOTI NEGOVA Obiskali smo gasilce OBISKALA NAS JE TETKA JESEN Obisk policista Simona Šipka v naši Enoti
dežela izlet polarna

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več