Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

OB SKODELICI KAVE DO NOVIH SPOZNANJ O OTROKOVEM SOCIALNO ČUSTVENEM RAZVOJU

0 Komentarji
129
23 apr 2024

OB SKODELICI KAVE DO NOVIH SPOZNANJ O OTROKOVEM SOCIALNO ČUSTVENEM RAZVOJU 

Skupnostna kavarna za starše v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona


Socialno čustveni razvoj predšolskega otroka je ključnega pomena za celostni razvoj in  kasnejšo uspešno vključevanje v družbo. Zato smo pred kratkim članice Interdisciplinarnega tima v našem vrtcu, v okviru Skupnostne kavarne, pripravile predavanje za starše. Bilo je nekaj posebnega, še posebej zato, ker so se starši počutili kot v kavarni. 

Ob začetku sta ravnateljica in pomočnica ravnateljice staršem postregli razne napitke. Starši so presenečeno opazovali dogajanje okoli njih, saj niso pričakovali, da bodo ob predavanju deležni postrežbe kot v  kavarni. Vzdušje je bilo sproščeno in starši so lahko zbrano prisluhnili naši predstavitvi.

Izvajalke predavanja smo izpostavile, da je socialno čustveni razvoj proces, ki vključuje razumevanje čustev, razvoj socialnih veščin in oblikovanje odnosov z drugimi ljudmi. Poudarile smo pomen ravnanja staršev skozi konkretne metode, s katerimi lahko v domačem okolju podprejo socialno čustveni razvoj svojih otrok. Predstavile pa smo tudi področje samostojnosti kot eno ključnih področij za zdrav socialno čustveni razvoj, saj močno vpliva na samopodobo, odnose z vrstniki, empatijo, samoobvladovanje čustev …   

Predavanje smo popestrile s socialnimi igrami, s katerimi prav tako spodbujamo otrokov socialno čustveni razvoj in se jih lahko igramo kjerkoli. Vsi prisotni smo se skozi igre sprostili in ugotovili, da smo se v tem času bolj zbližali, kar je tudi eden izmed glavnih namenov teh  iger.

Starši so si tekom predavanja ogledali in prelistali razno otroško literaturo, ki jo lahko berejo doma skupaj z otroki in tako spodbujajo kakovosten socialno čustveni razvoj. S skupnostne kavarne so odšli s poučnim infogramom o samostojnosti otrok, ki smo ga pripravile članice Interdisciplinarnega tima.  

Zapisala: Urša Holer


0.0
Zadnja posodobitev: 23 april, 2024

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več