Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

​NOGOMETNI »TRENING« V ODDELKU 3 – 4 LET ENOTE KOCLJEVA 2

0 Komentarji
101
17 maj 2024

Področje gibanja kot prednostno področje v našem vrtcu, prav tako v oddelku, pomembno vpliva na načrtovanje aktivnosti, z vidika razvijanja gibalnih spretnosti in sposobnosti ter povezovanje gibanja z vsemi ostalimi področji kurikuluma.

V našem oddelku smo si želeli okrepiti sodelovanje s starši in ga popestriti z gibalno aktivnostjo, zato smo k sodelovanju povabili nogometaša NŠ Mura, gospoda Matica Maruška, ki ima v oddelku hčerko. Seveda se je z veseljem odzval našemu povabilu. Dogovorili smo se, da izvedemo nogometni »trening« za otroke.

Gospod Maruško je na športnem centru pripravil športne pripomočke  za gibalno aktivnost otrok. Otrokom je predstavil tudi vso opremo, ki jo potrebujejo nogometaši za igranje nogometa – športni nogometni čevlji, ščitniki, nogavice, dres in hlačke. 

V nadaljevanju  je izvedel ogrevanje z otroki, sledilo je premagovanje različnih ovir na poligonu, potem so imeli otroci možnost manipulacije z žogami. Pokazal jim je kako voditi žogo.  Sledilo je brcanje žoge na gol in nogometna tekma med njim in otroki. 

Prijetno ponedeljkovo dopoldne smo zaključili, tako da smo se očetu Maticu zahvalili in ga povabili, da se nam še kdaj pridruži. Druženje smo zaključili s fotografiranjem. Matic Maruško nam je podaril podpisano žogo z logotipom NŠ Mura.


 Zapisala: Petra Lehko, dipl. vzg.


0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Otroci iz enote Črešnjevci ohranjajo tradicijo in sodelujejo z lokalnim vinogradnikom ​Jesenska trgatev v Enoti Kocljeva 4 ​Svetovni dan Zemlje v enoti Kocljeva 2 Jesen prišla je spet k nam zares….v enoto Kocljeva 4 Obvestilo - zaprte bodo vse enote Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona »Pust - širokih ust« v enoti Kocljeva 4 Otroci enote Črešnjevci na državnem srečanju otroških plesnih skupin POLETJE V ODDELKIH PRVEGA STAROSTNEGA OBDOBJA ENOTE KOCLJEVA 2 Jesenski orientacijski pohod jasličnih oddelkov enote Kocljeva 2 Malčki enote Negova, so veliki umetniki...

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več