Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

Nemščina za cicibane

0 Komentarji
862
04 mar 2018

Znanje tujih jezikov je nedvomno eno tistih področij, ki je v današnjem času izredno cenjeno, zaželeno  in iskano. Prav zaradi tega se starostna meja učenja tujih jezikov vedno bolj znižuje. Vse več je povpraševanja in želj po zgodnjem učenju tujih jezikov že v predšolskem obdobju. V tem obdobju otroci z veliko natančnostjo posnemajo ritem, intonacijo, naglas in glasove tujega jezika. Tega se zavedamo tudi v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona, zato otrokom že vrsto let nudimo obogatitveno dejavnost zgodnjega učenja nemškega jezika. 

Vsebine, ki jih otroci spoznavajo spodbujajo njihovo ustvarjalnost, domišljijo, čustva, lastno aktivnost in jim omogočajo učenje tujega jezika na zabaven in spontan način. Teme izhajajo iz vsakdanjega življenja, kot so: družina, vrtec, živali, prehrana, oblačila, pozdravi, števila, barve in vljudnostni izrazi. Otroci spoznavajo nemški jezik preko pravljic, pesmic, izštevank, rajalnih, gibalnih, didaktičnih iger, likovnega in plesnega ustvarjanja ter simbolne igre. Učenje na zgodnji stopnji poteka čim bolj nazorno. V ta namen uporabljamo različne tehnike aktivnega učenja, lutke, veliko slikovnega in didaktičnega materiala. 

Otroci se obogatitvene dejavnosti radi udeležujejo in so izredno motivirani za pridobivanje tujega jezika. Naš glavni cilj pa je pri otrocih vzbuditi interes ter veselje za učenje in sporazumevanje v nemškem  jeziku.

                                                                                                                                                                                                                                                                Zapisala: Simona Kotnik, dipl. vzg.

0.0
Zadnja posodobitev: 04 marec, 2018
Nemščina za cicibane Obogatitvena dejavnost

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več