Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

MALI VRTNARJI

0 Komentarji
1037
09 jun 2016

MALI VRTNARJI V VRTCU MANKA GOLARJA GORNJA RADGONA

Omogočiti otrokom doživljati izkušnje neposrednega stika z naravo in zemljo je ena od nalog projekta Šolski ekovrtovi, v katerega se je v tem šolskem letu vključil Vrtec Manka Golarja Gornja Radgona. Ob čutni poti, ki jo imamo ob vrtcu enote Kocljeva 4, smo skupaj z otroki oblikovali in zasadili zeliščno čutno gredico. Ograjo okrog gredice nam je iz vrbovih vej spletel gospod Franc Lubi. Tako je potekalo tudi medgeneracijsko sodelovanje in prenašanje znanja na mlajše. Tukaj si otrok lahko razvija vsa svoja čutila – rastline vonja, jih opazuje, tipa, okuša v hrani ali preko napitkov ter prisluhne zvoku drobljenja posušenih zelišč, ki jih uporabi za izdelavo daril ob različnih priložnostih. Tudi s tem otrok bogati svojo osebnost.

V današnjem svetu tehnologije, ko otrok skorajda več nima teh doživljanj, je toliko pomembnejše, da otroku omogočimo skozi igro spoznati zemljo kot vir življenja.

Nada Veingerl, vzgojiteljica

DSCN8829 (1)
0.0
Zadnja posodobitev: ponedeljek 13 februar 2017 15:27
Sorodne Novice: Medgeneracijsko srečanje v okviru interesne dejavnosti "Mali naravoslovec" Prvi pohod za Športni program Mali sonček
mali vrtnarji

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več