Saj vrtec kot dom je...že 80 let

NOVICE Objava dogodkov iz Vrtca Manka Golarja

Malčki enote Negova, so veliki umetniki...

0 Komentarji
859
29 mar 2017

Malčki iz enote Negova so dokazali, da so veliki umetniki
V vsakem majhnem otroku se skriva velik umetnik. To ni prenapihnjena ugotovitev staršev, ampak spoznanje velikih umetnikov kot je bil Picasso, ki se je v določenem umetniškem obdobju navdihoval prav pri izvirnosti otroške ustvarjalnosti. Likovno udejstvovanje je za vse otroke pomembna dejavnost. Pomaga jim namreč izraziti razmišljanje in občutenje.
Zavedamo se, kako zelo je pomembno, da že pri otrocih v prvem starostnem obdobju spodbujamo področje umetnosti, oziroma likovno vzgojo. Namreč, na žalost je tako, da kar smo zamudili v prvih letih, je kasneje težko ali celo nemogoče nadomestiti. Dejstvo je, da so otroci že od rojstva radovedni in aktivni raziskovalci. V predšolskem obdobju je pomembno, da otrokom ponudimo čim več različnih dejavnosti in predvsem različne, morda tudi nenavadne materiale, katere spoznavamo, s katerimi delamo in ustvarjamo.
Ker se strokovni delavki oddelka 1-3 let iz enote Negova tega še kako zavedava, sva naš oddelek prijavili na likovni natečaj Vrtca Zarja Kamnik, z naslovom »Raziskujemo senzoriko 2017 – Kaj vidim, ko mižim?« Z malčki smo na to temo ustvarjali z redko uporabljenimi likovnimi tehnikami v prvem starostnem obdobju. Uporabili smo spodaj navedene likovne tehnike: grafiko, kiparjenje – oblikovanje slanega testa ter monotipijo. Za motiv smo si izbrali ptico. Pomembno je zavedanje, da nikakor ni pomemben končen izdelek, temveč proces ustvarjanja. Pri ustvarjanju je zelo pomembna motivacija, je splošen pogoj, da do likovnega izražanja sploh pride, v posamezniku pa vzbudi napetost in zanimanje za dejavnost. Velik del časa smo namenili prav motiviranju. Igrali smo se različne igrice z rutkami, tipali smo sestavine slanega testa ter poskušali z zavezanimi očmi ugotoviti za katero snov gre,… Pri samem likovnem ustvarjanju so malčki na veliko raziskovali, izdelovali ter uživali.
Potrditev našega likovnega udejstvovanja smo dobili z vabilom na razstavo. S ponosom lahko zapišem, da je strokovna komisija naša dela uvrstila med pet izstopajočih avtorjev likovnih del ter njihovih mentorjev. To je poseben dosežek, saj je na tale likovni natečaj bilo prijavljenih kar 577 likovnih izdelkov. Na otvoritvi razstave »Kaj vidim, ko mižim?«, ki se je odvijala 16. marca 2017, v prostorih Galerije Miha Maleš v Kamniku, smo tako prejeli posebno priznanje in nagrado za skupinsko delo iz likovne tehnike kiparjenje. Prav tako so nagrado in posebno priznanje prejeli tudi naslednji posamezniki: Lara Rojko (22 mesecev), AljanaKardinar (23 mesecev) ter Lion Zorko (25 mesecev). Hvala staršem, da so malčke pripeljali na omenjeno likovno razstavo. Iskrene čestitke celotnemu oddelku 1-3 let še enkrat!
Malčke veliko krat podcenjujemo, a nas znajo še kako presenetiti. Dokaz so njihovi veliki dosežki.
Darja Vajngerl, dipl. vzg.

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Obvestilo - zaprte bodo vse enote Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona Otroci enote Črešnjevci na državnem srečanju otroških plesnih skupin POLETJE V ODDELKIH PRVEGA STAROSTNEGA OBDOBJA ENOTE KOCLJEVA 2 TEDEN OTROKA V ENOTI NEGOVA IGRALNE URICE V ENOTI NEGOVA Radgonski malčki zmagali na natečaju Deluj eko - ohrani čebelo in smreko Malčki so se podali na pravljični pohod ZANIMIV OBISK V ENOTI NEGOVA Jesenski orientacijski pohod jasličnih oddelkov enote Kocljeva 2 Kostanjev piknik s športno gibalnimi nalogami v Enoti Negova
nagrada natečaj pohvala

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..Ankete

coffe

Hvala za sodelovanje...

Preberi si več

Kotiček za starše

Za starše

Starši sodelujejo v delavnicah...

Preberi si več

Dogaja se

IMG_4849 (Small)

Adventne delavnice...

      
Preberi si več